2009. december 20., vasárnap

Mákos bonbon


Használtam a virág alakú jégkockagyártómat is, ebbe töltetlen bonbonok kerültek. Sokkal könnyebb volt ezekkel dolgozni, könnyen formázható volt a massza, nem folyt, hanem inkább "gyúrható" volt, és ami a legfontosabb: mind kijött :) Ha esetleg ötlet híján vagytok, hogy mit adjatok nagykamasz-kisfelnőtt lányrokonoknak, ez nyerő.

Hozzávalók, 18 bonbon + 2 csokiszarvas:
  • 2 tábla fehércsoki (összesen 20 dkg)
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál mák
  • 0,5 dl tejszín
  • 1 kupak rózsavíz

Nincs benne semmi hókuszpókusz: a csokit vízfürdő fölött összeolvasztjuk a többi hozzávalóval, addig kevergetjük, amíg szép, selymes, kenhető masszát nem kapunk (a vaj nekem nem nagyon akart benne maradni, de végül meggyőztem :) ), ezután szétosztjuk a formákban, megvárjuk, amíg kihűl, és pihenhet egy éjszakát a hűtőben.

3 megjegyzés:

Yasmine írta...

Ez is nagyon jóóó! Profi bonbongyártó lettél! Én még így jégkockatartóban semmit sem csináltam (jégen kívül :DD), kicsit félek tőle. Olyan sokan mondták, hogy nem jönnek ki a bigyók belőle. De Neked gyönyörűek mindig! :))

trinity írta...

Tévedsz:DDD Nálam még nyerőbb lenne:)))) Mákrajongó.

mandy tarragon írta...

Yasmine: a töltöttek nekem se jöttek ki mind, de ez a töltetlen nagyon jó lett :)

Trinity: :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin