Meggyes-rózsás bonbon


Bár stílusosabb lenne, ha rózsa alakú formában készítettem volna, de csak a kockás volt kéznél. Olvastam elég sok embernél a bonbon készítés fortélyairól, mit mondjak, elég remegő térddel vágtam bele. Mindenesetre a csokit felolvasztottam, a meggydzsemet kikevertem, még a fülem is csokis lett, aztán pedig ujj-összeszorítva vártam az eredményt. Egy dologra jöttem rá: én ilyenfajta csokit soha életemben többet nem fogok venni.... 18 bonbonból 7 db jött ki egyben, a többi szilánkosra tört. Mondjuk gondoltam, hogy nem lesz jó a dolog, mert nem nagyon akart folyni a csoki, hanem csak massza lett :S Sebaj, máskor megpróbálom másféle csokiból :)

Hozzávalók:


  • 2 tábla (20 dkg) csoki

  • 2 teáskanál vaj

  • 0,5 dl tejszín

  • 4 evőkanál meggydzsem

  • 1 kupak rózsavíz

A csoki felét, a vaj és a tejszín felével vízfürdő fölött megolvasztjuk (a vízfürdőről itt), és szétkenjük a bonbonformában. Ilyen formát lehet venni sok pénzért itt, vagy keress egy puha szilikon jégkockaformát. Én a puha szilikonformát használtam. Szóval, szétkenjük a csokit, hagyjuk kicsit állni, hogy dermedjen. A meggydzsemet kikeverjük a rózsavízzel, és szétosztjuk a bonbonokba. A csoki másik felét is felolvasztjuk a vajjal és a tejszínnel, aztán pedig lezárjuk vele a bonbonokat. Én egy hétig a hűtőben tartottam, hogy biztosan megszilárduljon, dehát... Na sebaj :)

Megjegyzések

Süti Bazár üzenete…
Ami kijött, az viszont nagyon guszta lett. Szerintem próbáld meg 30%-os csokival, nem törik annyira, rugalmasabb. Én is kipróbálnám, hol lehet rózsavizet kapni? :)
mandy tarragon üzenete…
Ma épp egy mákos-fehércsokis van betervezve :)
Rózsavizet én a szír élelmiszerboltban vettem, de szerintem keleti/arab boltokban érdemes keresni, az szinte minden nagyobb városban van :)

Népszerű bejegyzések