2009. december 17., csütörtök

Mogyorós pöfeteg


Úgy alakult idén a karácsonyi menetrend, hogy van még egy vacsorám pénteken, aztán szombaton korán reggel siklok is haza (hív a vasút, áll a MÁV), és vissza sem jövök jó ideig Pestre (vagy csak futólag). Receptek lesznek, nem kell aggódni, falun is van internet :)
Viszont mivel már most pénteken lelépek haza, el kellett gyorsan készítenem a karácsonyi ajándékokat, hogy Balázs el tudja őket vinni a saját családjának. Ez a csokis-mogyorós pöffeteg olyan jól nézett ki, már több helyen kinéztem magamnak, végül Piszke receptjére esett a választásom. A crinkles egyébként hagyományos karácsonyi süti az én-szívem-csücske-déli-államok USA-ban, szóval betettem a karácsonyi sütik közé is. Vigyázat, párolog...

Hozzávalók, kb. 50 darabhoz:
  • 2 tábla étcsoki (20 dkg összesen)
  • 4 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 2 ek. rum
  • 12 dkg sótlan földimogyoró
  • 7 dkg liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • a forgatáshoz: kristálycukor és porcukor

A csokit összetörtjük, a vajjal megolvasztjuk. A mogyorót ledaráljuk, összekeverjük a liszttel, cukorral, sütőporral és a sóval. A többi hozzávalóval és az olvasztott csokival is jól összeforgatjuk, majd mehet a hűtőbe, amíg kellően megszilárdul. A sütőt bemelegítjük 180 fokra. A tésztából kis gombócokat formálunk először kristálycukorba, aztán porcukorba forgatjuk, sütőpapírral bélelt sütőre ültetjük, 12 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, lehet csomagolni :)

3 megjegyzés:

Piszke írta...

Tényleg jó receptet találtál!:)És gyönyörűek!

mandy tarragon írta...

Köszi :) Először aggódtam, hogy megrepednek-e, de sikerült :)

Csibe írta...

Nagyon kis guszták!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin