2009. december 16., szerda

Tejfölös krumplileves


A tejfölös krumplilevest általában akkor szoktuk főzni otthon, ha krumplitésztát készítünk, mondjuk szilvásgombóchoz vagy nudlihoz. A krumpli főzővizét félre szoktuk tenni, ez lesz a leves alapja. A krumplitésztából is félreteszünk egy kicsit, ez lesz a levesbetét, a gombócka. Ezen kívül kell még pár apróság, és már kész is a leves. :)

Hozzávalók:


  • 1/8 adag krumplitészta (itt olvasható az elkészítése)

  • 2 nagy krumpli

  • 1 sárgarépa

  • 1 leveskocka (ha van alaplé, akkor az)

  • 2 evőkanál fűszerpaprika


  • 1 kis pohár tejföl

  • a krumplitészta főzővize

A krumplit vékonyan felszeleteljük, feltesszük a főzővízben főni. A sárgarépát is vékonyra vágjuk, hozzáadjuk a krumplihoz. Mehet bele a leveskocka, a só és a fűszerpaprika. A krumplitésztából kis gombócokat gyúrunk, amikor a krumpli már majdnem készre főtt, a gombócokat beledobáljuk a levesbe, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek. Ekkor belekeverjük a tejfölt, és készen is vagyunk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin