2009. december 15., kedd

Mákos nudli


Amikor kicsi voltam, anyukám és a nagymamám mindig megengedte, hogy én csináljam a nudlikat. Összegyúrták a tésztát, felvágták, aztán sodorhattam napestig, kifőztük és lehetett hempergetni a mákba. A családi hagyományhoz híven megtartottam a krumpli főzővizét, és a tészta egy részét, abból kiváló levest lehet főzni :)

Hozzávalók:


  • 1 kg krumpli

  • 20-30 dkg liszt, attól függ mennyit vesz fel


  • 1 tojás

  • 2 evőkanál olaj

  • cukros mák ízlés szerint

A krumplit meghámozzuk, ha nagyobb akkor négybe vágjuk, a kisebbeket félbe, sós vízben megfőzzük. A krumplit kihalásszuk, összetörjük, hagyjuk kihűlni. Összegyúrjuk a liszttel, tojással, olajjal, ha szükséges, akkor sózzuk. Felvágjuk, hosszú hurkákat sodrunk belőle, felvágjuk, majd megsorodorjuk a nudlikat. Lobogó sós vízben kifőzzük, cukros mákba forgatjuk és tálaljuk. Aki szereti, tehet a tetejére lekvárt is.

2 megjegyzés:

Csibe írta...

Jujjj, mit nem adnék most érte!

mandy tarragon írta...

:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin