Egy tök, két tök...

Már megint kertészkedés, ha nagyon unjátok, akkor lapozzatok tovább, holnap hozok receptet is, ígérem. Jártam otthon a hétvégén :) Bevallom, apukám kicsit rám ijesztett két hete, amikor is felhívott, hogy "dió nagyságú jég van, lecsupálta a kertet". Elképzeltem, ahogy a derékig érő tök, patiszon és cukkini példányokból semmi sem maradt, a kelbimbóm és a céklám mind kidőlt, és a nehezen meginduló pár fűszernövényem is megadta magát. Aztán, amikor hazajöttem, megnyugodtam. Látszik ugyan a leveleken jó pár lyuk, de azóta növesztettek új leveleket is :)



 
Ez a spárgatök például már lassan meg is van érve. És még mennyi kicsi van rajta, és mennyi virág...

A cukkinik is nőnek, tavaly az volt a kísérleti alany, és nagyon bevált, még a fagyok kezdetekor is tudunk róluk szedni. Reméljük, idén is így lesz :)

A patiszonhoz kicsit be kell nézni a levelek közé, de látszik, hogy telistele van mini patiszonokkal a bokor :)
Nézzünk át egy kicsit a fűszernövényes részbe. Csak én érzem úgy, hogy teljesen olyan, mintha a fűszernövényes oldalon más éghajlat lenne? 

Ezek itt a fűszernövények, már ami kikelt (sarkantyúka, borsikafű, zsálya) illetve a palántások (rozmaring, oregánó, kakukkfű, metélőhagyma - na, jó, ez utóbbi magról kelt 2 éve, csak most ültettem át -, és babér). A palántásokkal nagy szerencsém volt, jövőre tuti, hogy csak palántákat fogok elrakni, mert magról nem nagyon volt sikeres a csapat...
Ehhez képest ez ugye már egy másik éghajlat? A sivatag mellett a kelbimbó-pasztinák-répa-cékla-őserdő, háttérben a patiszon-cukkini-tök-dzsungellel.


Óh, igen, itt a kert nagytotálban, oldalt látszik a hatalmas büdöske-sövény, ami a vakondoktól hivatott védeni a területet. Egyelőre sikeresnek bizonyul, mert a "pocok" minden mást már feltúrt... A kert előző állapotait meg lehet nézni ITT (június) és ITT (május), a kertészblogomban.


Megjegyzések

Murphy üzenete…
De helyesek a kis csillagok. :)
Bianka üzenete…
De jóóóóó :)
mandy tarragon üzenete…
Murphy: és milyen jó lesz, amikor megnőnek :)

Bianka: :)
Névtelen üzenete…
De jó :)Nálunk is nőnek :) A patiszon már hatalmas, nemsokára le is lehet szedni :) De minden más is szépen nő :)
mandy tarragon üzenete…
araniel: :) a mieink kis lemaradásban vannak, na, de van még idejük :)
Névtelen üzenete…
Hát ha ilyen szép idő marad, akkor van még idejük növögetni :)
Most a vasárnap vetett lila krumplimra leszek majd kíváncsi...de hát arra még várhatok egy ideig, ha lesz egyáltalán belőle valami.
mandy tarragon üzenete…
A lila krumplira én is kíváncsi lennék :) Egyszer láttam a piacon, hát horror áron volt... Remélem kibújnak :)
Névtelen üzenete…
Igen, baromi drága, pont ezért akartam elültetni. Most türelemmel várok, hátha... :)
mandy tarragon üzenete…
majd számolj be, kíváncsi vagyok :)

Népszerű bejegyzések