2013. január 23., szerda

Marmalade


A narancsokhoz kapott receptkártyán ez volt a másik recept, ki is próbáltam, egy pár fűszerrel megbolondítva. Ez a változat nem lekvárszerű, hanem inkább afféle szirupos gyümölcsbefőtt, én arra gondoltam, hogy az egyik üveget nyáron elhasználjuk majd narancsfagylalt készítéséhez, de akár zabkásába keverve is finom lehet.


A kimérésnél kicsit sok leve maradt, azt külön tettem el, nagyon jó szirup lesz forrócsokihoz vagy kávéhoz.


Hozzávalók, 2 nagy üveghez:

  • 1 kg narancs
  • 80 dkg cukor
  • 5 dl víz
  • szegfűbors - 6-8 szem
  • 1 rúd fahéj
  • 1 csillagánizs


A narancsot nem hámozzuk meg, csak negyedeljük és nagyon vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük a cukorral, a vízzel és a fűszerekkel, majd kb. másfél órát főzzük, kicsi lángon, akkor jó, amikor a narancs héja teljesen puha lett. Forrón üvegekbe tesszük, 10 percre fejre állítjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin