2013. január 24., csütörtök

Amarettós narancslekvár


A harmadik narancslekvár változat saját agyszülemény, viszont ezt inkább friss fogyasztásra ajánlanám, nem eltartásra. Lehet tenni zabkására, tápióka pudingra, tejberizsre, panna cottára, esetleg forrón, vaníliafagylaltra, szóval elég sok a lehetőség. A főzés alatt az alkoholtartalom nagy része elillan, a finom, mandulaíz viszont megmarad.


Hozzávalók, 1 közepes üveghez:

  • 3 nagy narancs - kb. 75 dkg
  • 38 dkg cukor
  • 1 dl amaretto


A narancsokat meghámozzuk - ha a reszelt héj kell, akkor úgy mint a képen, csak még a fehér részt is leszedjük, az kidobhatjuk, a sárga rész pedig mehet a mélyhűtőbe -, összevágjuk, megszórjuk a cukorral és egy éjszakán át állni hagyjuk. A kieresztett levet leszűrjük, ebből lesz majd a szörpünk, úgyhogy félre tesszük. A narancsot felöntjük az amarettóval, majd kb. fél órán át főzzük, amíg a gyümölcs meg nem puhul. Forrón üvegbe tesszük, fejre állítjuk 10 percre, majd hűvös helyen tároljuk. Ez sajnos nem áll el sokáig, szóval igyekezzünk elfogyasztani, de addig is tartsuk hideg helyen.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin