2013. január 16., szerda

Meggyes cobbler


Valami meggyeset ettem volna már hetek óta, és végre rászántam magam. Lehetett volna linzertésztás, vékonyra nyújtott, csillagokkal kirakott tetejű pite is, de ahhoz nem éreztem elég elszántnak magam. Így maradt a cobbler, a paplansüti, amit csak pár perc összedobni és már mehet is a sütőbe. Nem vártam meg, amíg kihűl, de akkorra a meggy leve valami nagyon finom ragacsos finomsággá áll össze.

Hozzávalók, 18 cm-es sütőtálhoz:
  • 3/4 üveg meggy befőtt - nyugodtan lehet egy egész is, nekem bontott volt
  • 1 teáskanál cukor - el is hagyható, ha a befőtt elég édes
  • 1 evőkanál keményítő vagy vaníliás pudingpor
  • 7 dkg vaj
  • 6 dkg aprószemű zabpehely
  • 10 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tojás


A befőttet leszűrjük, a levét fogjuk fel, mert egy kevésre szükségünk lesz még! Ha nem szeretitek a ragacsot a sütiben, akkor nem kell bele tenni. A meggyet keverjük el a cukorral, a keményítővel és adjunk hozzá a meggy levéből kb. 1,5 dl-nyit. Tegyük egy sütőtál aljába.
A vajat morzsoljuk el a liszttel, keverjük el a zabpehellyel, cukorral, sütőporral, majd gyúrjuk bele a tojást. A tésztát tépkedjük a meggy tetejére.
Nekem kerámia sütőtálam van, úgyhogy hideg sütőbe tettem. 180 fokon kb. 40 percet sült.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin