Kert 2013 - Január


Annyit írtam már ebben a hónapban a kerttel kapcsolatban, hogy gondoltam mutatok pár képet is, hogy milyen szépségeket lehet találni mostanában odakinn. Mostanában elég sok hó esett, a hó alatt pedig a madarak nehezen találnak élelmet, úgyhogy a kis gombócaik mellé kitettem egy etetőt is. Környezetbarát, mert újra felhasznált PET palackból készült. Kb. 5 perc alatt készen van: a tetejére fúrtam két lyukat, átfűztem rajtuk egy madzagot, ez lesz az akasztó. Az oldalán vágtam egy nagy lyukat, ezt körberagasztottam szigetelő szalaggal - tök mindegy mivel ragasztod le, de ez jó, mert látszik, hogy hol van a "bejárat" és a felület sem lesz éles -, aztán már csak ki kellett akasztanom és megtölteni madáreleséggel.A babérfa még mindig virít, mivel már jó öreg és az elmúlt években takarva sem volt, nem hinném, hogy sok baj éri tavaszig.


A hó alatt petrezselyem a lyukas edényben, előtte a szegélykő mellett kibújt a hóvirág.


És a zöldségágyásban is.


Már a krókuszok is készülődnek, ezeket is örököltem, amiket mi ültettünk, azok még nem mutatkoznak. Kíváncsi vagyok, hogy milyen színük lesz.


A kis barackfám, egyelőre jól tartja magát, remélem nem lesz vele gond. Elvileg lapos fajta, meglátjuk tavasszal, egy-két gyümölcsöt meghagyok rajta, mert kíváncsi vagyok, hogy milyen, a többi virágot majd leszedem, nehogy eltörjön a fa.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések