Kert 2013 - Január


Annyit írtam már ebben a hónapban a kerttel kapcsolatban, hogy gondoltam mutatok pár képet is, hogy milyen szépségeket lehet találni mostanában odakinn. Mostanában elég sok hó esett, a hó alatt pedig a madarak nehezen találnak élelmet, úgyhogy a kis gombócaik mellé kitettem egy etetőt is. Környezetbarát, mert újra felhasznált PET palackból készült. Kb. 5 perc alatt készen van: a tetejére fúrtam két lyukat, átfűztem rajtuk egy madzagot, ez lesz az akasztó. Az oldalán vágtam egy nagy lyukat, ezt körberagasztottam szigetelő szalaggal - tök mindegy mivel ragasztod le, de ez jó, mert látszik, hogy hol van a "bejárat" és a felület sem lesz éles -, aztán már csak ki kellett akasztanom és megtölteni madáreleséggel.



A babérfa még mindig virít, mivel már jó öreg és az elmúlt években takarva sem volt, nem hinném, hogy sok baj éri tavaszig.


A hó alatt petrezselyem a lyukas edényben, előtte a szegélykő mellett kibújt a hóvirág.


És a zöldségágyásban is.


Már a krókuszok is készülődnek, ezeket is örököltem, amiket mi ültettünk, azok még nem mutatkoznak. Kíváncsi vagyok, hogy milyen színük lesz.


A kis barackfám, egyelőre jól tartja magát, remélem nem lesz vele gond. Elvileg lapos fajta, meglátjuk tavasszal, egy-két gyümölcsöt meghagyok rajta, mert kíváncsi vagyok, hogy milyen, a többi virágot majd leszedem, nehogy eltörjön a fa.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések