Nárciszok a szobában


Pár hete beszélgettünk a nárciszokról és szóba került, hogy a klasszikus, fehér változatot milyen kevés helyen lehet már látni, vajon hol lehet még kapni a hagymáját? Nos, a teszvesznek hála sikerült szereznem, és arra gondoltam, hogy egy részét a szobában fogom kihajtatni. Ma reggel - egy hetesen - így néztek ki, mint a fenti képen.

Mivel este készítettem el a cserepet, kénytelenek vagytok a buta kis rajzommal beérni, de valahogy így kellene kinéznie. Inkább széles, mint magas cserepet válasszatok, abban mutat majd szépen. A cserép aljára jön egy réteg kavics, rá a perlittel elkevert virágföld, abba belenyomkodjuk az előkezelt hagymákat, majd pedig még egy réteg kavics. 

A hagymák maguktól nem fognak kihajtani, mert hideg hatás kell nekik, hogy "életre keljenek". Lehet előkezelt hagymákat kapni a kertészetekben, amiket csak simán el kell dugdosni benn és kész. Ha nem kapsz ilyet, akkor pár napra tedd ki az erkélyre/ablakba/hűtőbe, hogy jól átfagyjanak, majd utána vidd be a melegbe, és elkezdenek hajtani. Az enyémek olyan helyről származnak, ahol télen hidegben tartották őket, így már nincs velük több dolgom.

Én a biztonság kedvéért locsolás helyett egy nagy kupac havat tettem a kavicsok tetejére, hogy biztosan elég hideg legyen a hagymáknak.

Ezek után csak arra kell figyelni, hogy ne hagyd őket kiszáradni, és várni, hogy hajtsanak :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések