Joanne Fluke: Áfonyás muffin és gyilkosság

A kép a Libritől.

Nehezen indul az idei év gasztros szempontból, ugyanis egyrészt a jól bevált klasszikusok készülnek szépen sorban, másrészt egy kis odafigyelés jót tesz így év elején, úgyhogy főleg csirkés-pulykás könnyű ételek szerepelnek a palettán.

A kert tervezésével egészen jól haladok és van időm olvasni is. Jókat olvastam mostanában, viszont van még egy adósságom tavalyról, ez pedig Hannah Swensen harmadik veszélyes kalandja, az Áfonyás muffin és gyilkosság.

Ebben a történetben Hannah, hogy hogynem, de megint talál egy hullát: ezúttal egy ismert tv-s szakácsot, ráadásul a saját hűtőjében kupán vágva. Hannah egyszercsak kizárva találja magát a konyhájából, ráadásul pont a téli fesztivál közepén. A rend éber őrei persze megint addig töketlenkednek, hogy Hannah kénytelen a saját kezébe venni a nyomozást, ha nem akarja, hogy kitavaszodjon, mielőtt visszakaphatná a sütiboltját.

A lehetséges gyanúsítottak listája persze hosszú, mint egy Tarr Béla film, valahogy ez a nő senkinek nem volt szimpatikus, mondjuk a könyv elején erre szerintem már mindenki rájött. Egyébként sajnos ez volt az a pont, amikor eldöntöttem, hogy a negyedik könyvet majd csak sokkal később fogom elővenni, mert bizony, aki már olvasta az első két könyvet, hamar rájön, hogy ki a gyilkos és mikor vagyunk félre vezetve, hiába az emberek végtelennek tűnő listája...

Ha önmagában olvasod, nagyon szórakoztató, Hannah és a testvére még mindig jó arcok, tele van a könyv ezúttal is sütireceptekkel, úgyhogy egy könnyű vasárnapi olvasmánynak vagy kádban olvasósnak - nekem nem az ebook miatt, de azért sajnálni nem kell, sok-sok papír könyvem várja még a befejezést illetve az újraolvasást -, hosszú vonat útra jó szívvel ajánlom.

Nem ajánlom viszont azoknak, akik mostanában gondolkoznak azon, hogy le kellene adni pár nagyon ragaszkodó kilócskát, mert a könyv olvasása szinte folyamatos keksz- és kávéigényt okoz :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések