2013. január 19., szombat

Snickerdoodle cobbler avagy almás-fahéjas paplansütemény


Egy újabb variáció cobblerre, ezúttal almás-fahéjas vonalon mozogva. A csavar az benne, hogy a tésztadarabokat nem csak egyszerűen a tetejére dobáljuk, hanem meghempergetjük fahéjas cukorban, mint ahogy a snickerdoodlet.

A receptet a Kifőztük januári számban is megtaláljátok, amely továbbra is ingyenesen letölthető IDE kattintva.


Hozzávalók, egy 18 cm-es piteformához:
A töltelékhez:

  • 4 közepes méretű alma
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál fahéj

A tésztához:

  • 3,5 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál fahéj




Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházukat, majd felszeleteljük. A gyümölcsöt összekeverjük a keményítővel, a cukorral és a fahéjjal, majd az egészet a sütőformába öntjük.
A vajat szétmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sütőport, szerecsendiót és sót, majd ragacsos tésztává gyúrjuk a tojással. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal egy kis tálban. A tésztából kis darabokat csipkedünk, meghempergetjük a fahéjas cukorban, majd a sütőtálban lévő gyümölcs tetejére dobáljuk.
A sütőt 190 fokra melegítjük, a süteményt körülbelül 40 percig sütjük. Önmagában is finom, de adhatunk mellé tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot is.

2 megjegyzés:

Kati írta...

És képzeld épp a tegnap este készítettem el ezt az aprósütit, a te recepted alapján:) Már akkor írtad, hogy ebben a formában is láttad, hát magára isteni finom, a család és én is nem tudtuk abbahagyni az evését, hát még így almával.

mandy tarragon írta...

Ennek örülök :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin