Fűszeres csokiszarvasok


Megtaláltam a rénszarvas öntőformáimat, úgyhogy kiöntöttem az első adag csokiszarvast. Ilyen öntőformát hobbyboltban lehet szerezni, én kb 4 éve vettem a Móricz Zsigmond körtéren, ha esetleg valaki szeretne ilyet, szerintem nagyon jópofa :)

A csokiszarvasok hagyományosan Mikulásra készülnek nálam, szerintem sokkal finomabbak és egyedibbek, mint a bolti csokimikulások (azoktól kevés kivétellel gyerekkorom óta kiver a víz). Ízlés kérdése, hogy ki mit kever az olvaszott csokihoz, én mézeskalács fűszerkeveréket kevertem idén. Aki nagyon ügyes (én nem vagyok az), az csinálhatja úgy is, hogy fehér és fekete csokit kombinál össze :) Viszont arra nagyon tessék figyelni, hogy víz egy csepp se kerüljön a keverékhez, mert attól csomós lesz az egész és soha nem áll össze.

Hozzávalók, 4 rénszarvashoz:
  • 1 tábla (10 dkg) étcsoki/tejcsoki/fehércsoki, kinek mi a szíve vágya
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 teáskanál vaj
A csokit beletördeljük egy kisebb lábosba, egy nagyobb lábosban közben vizet melegítjük. Amikor forr a víz, a kisebb lábost beletesszük, a csokit felolvasztjuk. Amikor már majdnem felolvadt, hozzáadjuk a vajat, összemelegítjük és belekeverjük a fűszert is. Tiszta, száraz formákba öntjük, hagyjuk kihűlni, esetleg mehet egy kicsit a hűtőbe is. Miután teljesen megkeményedett, kiborítjuk a formából, és lehet csomagolni :)

Kedves Jézuska, ha esetleg nem tudod mit szeretnék a fa alá, tekintsd meg ezt, csokimelegítéshez kifejezetten jól jönne :)

Megjegyzések

Felhőlány üzenete…
A fűszerkeverék jelen esetben mit jelent Nálad? :))
Süti Bazár üzenete…
Mandy, nekem a fehér csoki nem jön ki a formából. Pedig Milka a szentem. Én is próbáltam márványosra, és a fehér rész szépen benne maradt a formában. Azóta maradok a jól bevált étcsokimnál. Aranyosak a szarvaskáid! :))
mandy tarragon üzenete…
Na igen, megint a bambaság :D Mézeskalács fűszerkeverék :)

Yasmine: akkor is, ha keversz hozzá egy kis vajat? Bár a Milka elég "zsíros", elvileg ki kellene jönnie.
Andi üzenete…
De cukik!!!!
Csibe üzenete…
De jó ötlet! Formám van, csokim van ;)

Népszerű bejegyzések