2010. január 28., csütörtök

Lencsesaláta


A borban sült csirke mellé ettük köretként, de magában is megállná a helyét egy könnyű vacsoraként. Általában fáj a gyomrom a nyers hagymától, úgyhogy mielőtt belekevertem a salátába, forró vízbe áztattam pár percig. Így az íze is megmaradt és a gyomrom sem fájt :)

Hozzávalók, 2-3 személyre:
  • 25 dkg lencse
  • 1 evőkanál darabos mustár
  • 1 fej lilahagyma
  • bors
  • 2 evőkanál tejföl

A lencsét beáztatjuk egy éjszakára, majd sós vízben megfőzzük. A lilahagymát felkarikázzuk vagy apróra vágjuk, a tejfölt, mustárt, sót, borsot kikeverjük. A lencsét leszűrjük, összekeverjük a hagymával és az öntettel, majd állni hagyjuk.

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Yes! Van itthon lencsém, megejtem...:)))

mandy tarragon írta...

:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin