2010. január 11., hétfő

Még mindig szeretem...

Volt már hagymás bab, de ez most egy kicsit más recept. Amikor a filmes posztot írtam, eszembe jutott az "És megint dühbe jövünk", úgyhogy várható volt, hogy megint megnézzük. Délután gondolkoztunk, hogy mi is legyen a vacsora, pakoltunk egy kicsit a spájzban, és szembe jött velem vagy 10 babkonzerv... Mindig kell, hogy legyen itthon, ugye :) És ha már bab, és Bud Spencer-Terence Hill, akkor hagymás bab.

Hozzávalók, 2 személyre, Szentléleknek egyedül:
  • 4 szelet bacon
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 konzerv vörösbab, leve nélkül
  • 1 konzerv chilis bab (levét csöpögtesd le feltétlenül, mert csípős anélkül is)
  • bors
  • majoranna
  • pirospaprika
  • fokhagymapor

A bacont vékonyra felszeleteljük, a hagymát felkarikázzuk, a konzervek levét lecsepegtetjük. Egy nagy serpenyőben kicsi olajon megpirítjuk a bacont, a kisült zsírban puhára pároljuk a hagymát, mehet hozzá a bab, só, bors, majoranna, pirospaprika, fokhagymapor és annyi víz, hogy ellepje. Addig főzzük, amíg jól besűrűsödik, friss kenyérrel vagy pirítóssal serpenyőből fogyasztjuk :)

Íme Szentlélek az Ördög jobb és bal kezéből:


4 megjegyzés:

szepyke írta...

10 babkonzerv??:)))

Látom neked is vannak túlélési tippjeid, én is veszek néha dolgokból egy évre való adagot!:)))

Lori írta...

Szia!
Nézz be hozzám kérlek, vár rád valami. :o) http://lorikonyha.blogspot.com/2010/01/dijat-kaptam.html

mandy tarragon írta...

Szepyke: tudod, mindig a boltban gondolkozom, hogy van-e otthon, aztán jön az "inkább veszek, eláll", és ennek az eredménye a 10 babkonzerv :D (meg 5 kukorica, meg 5 kiló tészta...)

mandy tarragon írta...

Lori: köszi, megyek :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin