2010. január 10., vasárnap

Mogyoróvajas csokis keksz

Valahogy - mint általában mindig, amikor tanulnom kellene - belém csapott a villám, hogy nekem csokis kekszet kell sütnöm :) Nem is akármilyet, hanem chocolate chip cookiet. Nézegettem itthon a hűtőt, volt még itthon mogyoróvaj. Túrtam egy kicsit az internetet, hogy hogyan is készül ez a sütemény, találtam is egy mogyoróvajas változatot. Az eredeti recept itt olvasható angolul, csak pár dolgot változtattam rajta. Arra mindenképpen érdemes figyelni, hogy ne folyós tésztát kapjunk, hanem formázhatót, mert hajlamos elterülni :)

Hozzávalók:
  • 1 bögre puha vaj
  • ½ bögre mogyoróvaj (ha nincs, akkor ugyanennyi mogyorót egy kanál olajjal és egy kis sóval darálj le kávédarálóban, krémesre vagy darabosra)
  • ½ bögre porcukor
  • ½ bögre barnacukor
  • 1 rúd vanília kikapart belseje vagy egy kanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 és 1/2 bögre liszt
  • 1 nagy tojás
  • 1 és ¾ bögre csokipasztilla, apróra törve

Ez is tipikus amerikai sütemény: kell hozzá egy nagy tál, ebbe a csokit kivéve mindent beleteszünk és jól összekeverünk (nyugodtan használd a robotgépet). Amikor kész, beleforgatjuk a csokit is. Jól formázható, de nem túl kemény tésztát kell kapnunk, ha kell, tegyünk bele még lisztet és cukrot. Diónyi kupacokat teszünk belőle a sütőpapírral bélelt tepsire, jó nagy távolságot hagyva, mert szétterül. 180 fokon 10-15 perc alatt kész. Arra figyelj, hogy nem tudod melegen felszedni, hagyni kell kihűlni, hogy ne törjön szét.

4 megjegyzés:

Andi írta...

Nagyon guszta....Neked csak úgy van mogyorókrém a hűtőben?! Hüp-hüp. Irigy vagyok!

mandy tarragon írta...

Hát igen, van... mert minden vackot hajlamosak vagyunk megvenni :D

Belly írta...

Nekem van mogyoróvajam{férjem szerint én vettem meg T.füred összes készletét}.Imádom!

mandy tarragon írta...

Nekem a Párom imádja :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin