2010. január 24., vasárnap

Szárított citruskarikák



Nem nagy kunszt elkészíteni, viszont nagyon mutatósak :) A héjukból készült a karácsonyi tea, a gyümölcsöket pedig felszeleteltem és mentem száradni a fűtőtestre. Mire lehet őket használni? Lehet belőlük dekoráció, ajándékcsomagra dísz, karácsonyfadísz vagy fel lehet ajánlani tea mellé. Nekem például elég sokszor van olyan, hogy csak egy citromkarikára lenne szükségem a teámba, de nincs szívem ezért felvágni egy egész citromot - persze, ha nincs itthon szárított, akkor a friss maradékát felteszem száradni-, úgyhogy, ha van szárított, akkor egyszerűen beledobok egyet a csészébe a forró teához. Az íze szinte ugyanolyan, mint a frissé :)
A feketés színű citrom, a sárga narancs. Esetleg valami ötlet, hogy a citrom ne feketedjen meg? Tudom, kenjem le citromlével :PSorkizárás

8 megjegyzés:

jókaja írta...

Lehetne borkénes vízbe mártani, de az már nem az igazi, ha utána nem csak dísznek szánod.
Nem tudom, milyen citromot fogtál ki, nekem nem feketedett meg.
http://jokaja.hu/aszalt-citruskarikak-karacsonyfadisznek

mandy tarragon írta...

Nem tudom, nekem a citrom mindig fekete lesz... Bár, ha nagyon-nagyon vékonyra vágom, akkor kevésbé, de soha nem marad olyan szép színe. A grapefruitot majd kipróbálom :)

Belly írta...

Nagyon jó illata lehet.Olyan kár,hogy én egy nagy lusta vagyok:-)

mandy tarragon írta...

Tényleg nagyon jó az illata, főleg, amikor szárad a fűtőtest tetején :) Miért vagy lusta? :)

Andi írta...

Nekem tetszik!!!

mandy tarragon írta...

:)

szepyke írta...

Szerintem a citromot csöpögtesd le cirommal, mert az alma is attól nem barnul meg...:)))
Hátha...:)))

Különben meg,mindegy, mert ez szuper ötlet. Én azt hittem először, hogy vérnarancs...:)

mandy tarragon írta...

:)))

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin