Temesvári sertésragu
Hozzávalók, 3-4 személyre:
- 3 szelet bacon (vagy füstölt szalonna)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál libazsír
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 50 dkg tarja
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- só
- bors
- 25 dkg zöldbab
- 1 evőkanál liszt
- 4 evőkanál tejföl
A bacont/füstölt szalonnát vékonyan felszeleteljük, a libazsírban megpirítjuk. A hagymát finomra vágjuk, mehet a szalonnára, amíg üveges nem lesz. Erre jöhet a kockára vágott tarja, sütjük, amíg kap egy kis színt. Paradicsom, paprika apróra vágva, ez is mehet a keverékre. Só, bors, fűszerpaprika, kicsit átkeverjük, aztán mindig egy kis vizet ráöntve puhára pároljuk a húst, úgy, mintha pörköltet főznénk. Jöhet bele a zöldbab, amikor az is megpuhult, a tejfölt elkeverjük egy kanál liszttel és behabarjuk vele a ragut, majd jól kiforraljuk. Nokedlivel tálaljuk :)
Megjegyzések