2010. január 17., vasárnap

Temesvári sertésragu

Még mindig hűtőtakarító akció :) Pár napja, amikor éppen bejutottam dolgozni, voltam a céges menzán. Általában nem oda járunk enni, de mivel most nem volt tömegközlekedés, nem akartunk annyi időt rászánni az ebédre, hogy a szokott helyünkre menjünk. Irány a menza. Hát, szerencsére nem volt olyan borzalmas, mint amire emlékeztem :) Az adagok kicsik - nekem pont elég egy főétel, de a fiúk azért simán elbírnak egy leves-főétel-desszert kombinációval -, viszont elég drágák, de szerencsére most még sikerült olyankor érkezni, hogy tudtunk választani a napi ajánlatból is :) Temesvári pulykaszeletek volt az egyik menü, egész finom volt, gondoltam leutánzom otthon. Ugyanis tele a mélyhűtő zöldbabbal. Meg volt itthon egy darab tarja is, amit pörköltnek szántunk, de "beáldoztuk". Finom lett, selymes, laktató, nokedlivel különösen jó párosítás.

Hozzávalók, 3-4 személyre:
  • 3 szelet bacon (vagy füstölt szalonna)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál libazsír
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 50 dkg tarja
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • bors
  • 25 dkg zöldbab
  • 1 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál tejföl

A bacont/füstölt szalonnát vékonyan felszeleteljük, a libazsírban megpirítjuk. A hagymát finomra vágjuk, mehet a szalonnára, amíg üveges nem lesz. Erre jöhet a kockára vágott tarja, sütjük, amíg kap egy kis színt. Paradicsom, paprika apróra vágva, ez is mehet a keverékre. Só, bors, fűszerpaprika, kicsit átkeverjük, aztán mindig egy kis vizet ráöntve puhára pároljuk a húst, úgy, mintha pörköltet főznénk. Jöhet bele a zöldbab, amikor az is megpuhult, a tejfölt elkeverjük egy kanál liszttel és behabarjuk vele a ragut, majd jól kiforraljuk. Nokedlivel tálaljuk :)

4 megjegyzés:

Andi írta...

Megvan a holnapi kaja! Köszi!!!! :-))))

mandy tarragon írta...

Nincs mit, remélem ízleni fog :)

trinity írta...

Én is nagyon szeretem a húst zöldbabbal együtt- vittem is a recit, köszi!!!

mandy tarragon írta...

:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin