2010. január 24., vasárnap

Zöldséges rakott tészta - VKF XXXI.


Maradék-hasznosítós vonalon maradva született ez az étel. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem tele van a mélyhűtőm olyan zacskó zöldségekkel, amik magukban már nem elegek semmire: egy marék zöldbab, egy fél zacskó spenót, egy pár fej gomba... Emellett, most maradt is egy kevés főtt tésztám, és voltak maradék sajtok is a hűtőben. Sikeresen összekombináltam őket, volt egy jó ebédünk és még hely is lett a hűtőben :)

Hozzávalók, 2-3 személyre:
  • kb. 50 dkg vegyes zöldség (most gomba, zöldbab és spenót)
  • 3 kanál vaj
  • 3 dl tej
  • 3 kanál keményítő
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 dkg parmezán
  • bors
  • fokhagymapor (mert elfelejtettem az elején beletenni a frisset...)
  • kb. 20 dkg penne, kifőzve

A vajon összeforgatjuk kicsit a zöldségeket és öntünk alá kb két deci vizet, és pároljuk, amíg már majdnem puhák lesznek. A tejben elkeverjük a keményítőt, majd a zöldségekhez öntjük, pár pillanat és be is sűrűsödik. Só, bors, fokhagymapor. A füstölt sajtot lereszeljük, összekeverjük a még meleg mártással, majd beleforgatjuk a pennét is. Tepsibe kanalazzuk (26 centis tepsibe fért bele), megszórjuk a tetejét reszelt parmezánnal, mehet a sütőbe, 180 fokra, amíg meg nem pirul a tetején a sajt.

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Nagyon bírom az ilyen mindent bele kajákat. Remek hűtőtakarításkor például!:))))


Megdícsértem már a fejlécedet? Az a Te tenyered?:)

Andi írta...

Nagyon jó ötlet, guszta is persze! :-)

mandy tarragon írta...

Szepy: köszi :) Saját tenyér :D

Andi: :) Finom is.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin