2010. január 31., vasárnap

Kelt kuglóf, másodszor


Receptet itt találtok, annyit módosítottam rajta ezúttal, hogy tettem egy marék mazsolát a "fehér" részhez. Meg annyit, hogy Anya konyhájában egy pincurit ideálisabbak a körülmények a kelt tésztának, mint az enyémben :) Itthon rendes fém formát használtam, így azt kivajaztam és kimozsáztam mielőtt beletettem a tésztát (a szilikont nem kell, csak az Pesten maradt...)
Gyönyörűen megkelt, sőt "ki-kelt", foszlós, illatos, csak annyit tennék még hozzá: köszönöm Moha, megint :)

10 megjegyzés:

szepyke írta...

Be vagy havazva? Hogy jutsz vissza a bázisra?:)))

Andi írta...

Én még mindig nem tudtam szilikon formát beszerezni....pedig úgy sütnék én is ilyet!

Moha írta...

Remélem a szülőknek is ízlett! Megint szép lett!

Judith írta...

Jajj, de guszta! Ilyen kelt kuglofot meg nem sutottem, de hamarosan neki kell latnom, annyira jol nez ki!

mandy tarragon írta...

Szepyke: Tök érdekes volt. Nagyban koriztunk otthon a horgásztavon szombaton, még mérgelődtünk is, hogy olvad, de legalább szép az idő (100 ágra sütött a nap). Hazamentem, egyik barátom felhív, hogy "jaj, nálatok is?!" Hát, kicsit megijedtem, amikor mondta, hogy 20 centi hó van.
Aztán tegnap délelőtt nálunk is esett, de délutánra, mikor indultam, már olvadt,úgyhogy gond nélkül visszajutottam :)
Az egyedüli kihívás az volt, hogy le kellett szállnom a buszról (épp a hókupac előtt állt meg) és át kellett mennem a járdán :D

mandy tarragon írta...

Andi: kérdeztem a Zöcsit, azt mondta, hogy Corában vették.

mandy tarragon írta...

Moha: alig tudtam "megmenteni" ezt a darabot a fotóhoz :D

mandy tarragon írta...

Judith: tényleg érdemes kipróbálni, nagyon finom :)

Csibe írta...

Nagyon szép!

mandy tarragon írta...

Csibe: én finom is :) Foszlós, puha, hmmmm :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin