Kelt kuglóf, másodszor


Receptet itt találtok, annyit módosítottam rajta ezúttal, hogy tettem egy marék mazsolát a "fehér" részhez. Meg annyit, hogy Anya konyhájában egy pincurit ideálisabbak a körülmények a kelt tésztának, mint az enyémben :) Itthon rendes fém formát használtam, így azt kivajaztam és kimozsáztam mielőtt beletettem a tésztát (a szilikont nem kell, csak az Pesten maradt...)
Gyönyörűen megkelt, sőt "ki-kelt", foszlós, illatos, csak annyit tennék még hozzá: köszönöm Moha, megint :)

Megjegyzések

szepyke üzenete…
Be vagy havazva? Hogy jutsz vissza a bázisra?:)))
Andi üzenete…
Én még mindig nem tudtam szilikon formát beszerezni....pedig úgy sütnék én is ilyet!
Moha üzenete…
Remélem a szülőknek is ízlett! Megint szép lett!
Jade üzenete…
Jajj, de guszta! Ilyen kelt kuglofot meg nem sutottem, de hamarosan neki kell latnom, annyira jol nez ki!
mandy tarragon üzenete…
Szepyke: Tök érdekes volt. Nagyban koriztunk otthon a horgásztavon szombaton, még mérgelődtünk is, hogy olvad, de legalább szép az idő (100 ágra sütött a nap). Hazamentem, egyik barátom felhív, hogy "jaj, nálatok is?!" Hát, kicsit megijedtem, amikor mondta, hogy 20 centi hó van.
Aztán tegnap délelőtt nálunk is esett, de délutánra, mikor indultam, már olvadt,úgyhogy gond nélkül visszajutottam :)
Az egyedüli kihívás az volt, hogy le kellett szállnom a buszról (épp a hókupac előtt állt meg) és át kellett mennem a járdán :D
mandy tarragon üzenete…
Andi: kérdeztem a Zöcsit, azt mondta, hogy Corában vették.
mandy tarragon üzenete…
Moha: alig tudtam "megmenteni" ezt a darabot a fotóhoz :D
mandy tarragon üzenete…
Judith: tényleg érdemes kipróbálni, nagyon finom :)
Csibe üzenete…
Nagyon szép!
mandy tarragon üzenete…
Csibe: én finom is :) Foszlós, puha, hmmmm :)

Népszerű bejegyzések