2010. március 24., szerda

Fish&Chips

Ha megkérdeztek volna a blog indulásakor, hogy mi az, ami biztosan nem lesz, akkor gondolkodás nélkül rávágtam volna, hogy HAL! És tessék, most itt van, Jamie Oliver ihletésére a Fish&Chips. Komolyan nem értem, miért tiltakoztam eddig ellene. Percek alatt készen van, finom, bár tény, hogy nem egy fitneszdíjas alkotás :) Eredetileg újságpapíron tálalják, de nekem van egy kis ellenérzésem azzal kapcsolatban, hogy a nyomdafesték hozzáérjen ahhoz, amit eszek. Úgyhogy kicsit csaltam, és becsempésztem egy sütőpapírt az étel és az újság közé.

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 50 dkg tőkehalfilé - lehet más tengeri hal is, ki mihez jut hozzá :)
  • 1 csésze (=2,5 dl) liszt
  • 1/2 csésze sör
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 50 dkg krumpli
  • olaj a sütéshez

A lisztből, a tojásból - akinek van kedve, szórakozhat azzal, hogy külön felveri a fehérjét és beleforgatja, nekem most nem volt -, a sörből és egy csipet sóból palacsintatészta sűrűségű tésztát keverünk. A krumplit megpucoljuk, nagyobb hasábokra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben - ha van fritőzöd, akkor abban - felteszünk kb. két ujjnyi olajat, és megvárjuk, amíg felmelegszik. A krumplit betesszük az olajba sülni, de hagyunk egy kis helyet a halnak. A halszeletet meghempergetjük a tésztában és pirosra sütjük az olajban. Lecsepegtetjük, sózzuk és készen is vagyunk.

8 megjegyzés:

szepyke írta...

Integetek! Azért minden "angol" nem jön be nekem se...:)))

mandy tarragon írta...

:)

Moha írta...

Nekem jöhetne...nagyon jól néz ki!

mandy tarragon írta...

Csomagolom :) Ketchup? Majonéz? Uborka?

Maimoni írta...

Hát tessék, így változik az ember ízlése...:))

mandy tarragon írta...

Pontosan :)

Lilla írta...

én azért még mindig ellenállok, még az élő halaktól is a rosszullét kerülget. azért én már szerintem így maradok, halevés nélkül :-)
de ha csirkét dugtál volna sörtésztába, akkor most lelkesen jelentkeznék én is :-D

mandy tarragon írta...

Jó, legyen, neked csirke :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin