2010. március 8., hétfő

Rózsaszín krémleves


Volt már narancssárga sütőtökből, halványsárga krumpliból, halványzöld brokkoliból, élénkebb zöld borsóból, sárga kukoricából, itt volt az ideje egy bordó, de inkább rózsaszín levesnek, mi másból, mint céklából? A cékla finom, főleg nyersen ropogtatva, de krémlevesként aztán fergeteges. Húsevőknek kínáljuk ropogós baconnel, böjtölőknek és vegáknak ropogósra sütött céklachipssel :) A rozmaring külön jót tesz neki, ne tessék sajnálni. Ezzel a gyönyörű rózsaszín levessel szeretnék mindenkinek boldog Nőnapot kívánni :)

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 50 dkg cékla
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál szárított rozmaring
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 l alaplé vagy 1 leveskocka
  • 2 evőkanál tejföl

A céklát és a hagymát apró kockára vágjuk. A hagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a céklát, sózzuk, megszórjuk a rozmaringgal és felöntjük az alaplével. Amikor puhára főtt, leturmixoljuk, és a tejföllel elkeverve még egyet forralunk rajta.

4 megjegyzés:

Csibe írta...

Milyen szép!!!

Moha írta...

Látom te is nagyon várod már a tavaszt! Csupa színekben tobzódó ételt készítesz, ez is gyönyörű lett!

Andi írta...

Milyen szép színe van.
Én most iszom cékla-alma párost, natúr lé! Isteni!

mandy tarragon írta...

Csibe: köszi :)

Moha: ne tudd meg mennyire. Tegnap elvetettem a retket meg a salátát az erkélyen, tíz perc múlva meg szakadt a hó... Elég legyen már a télből, tavaszt szeretnék, színeket :)

Andi: hm, ez jól hangzik.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin