XUE LONG - Darlington Teabolt

Forgalmazó: Darlington Teabolt - Westend, aluljáró szint
Összetevők: bio fehér tea
Kiszerelés: igény szerint kimérik neked, amennyit szeretnél

Nem szeretjük a plázákat. Irtózunk a tömegtől, meg úgy általában nem szeretjük az ilyen helyek hangulatát. Egyik hétvégén viszont betévedtünk a Westendbe, és ott a Darlington Teaboltba. Kedvesek voltak velünk, beszélgettek a teákról, értettek is hozzá, mosolyogtak. Nem terveztük a vásárlást, de gondoltuk, máskor majd visszatérünk. Ekkor döbbenetes dolog történt. Az eladó megkérdezte, elfogadunk-e egy kis kóstolót? Persze, miért ne. Gondoltuk, kapunk egy-egy csésze teát. De nem. Az eladó a polcokhoz ment, levett egy doboz fehér teát és egy kis zacskót. Gondoltuk kapunk pár szálat. De nem. Pakolt, pakolt. Annyit kaptunk, hogy kétszer is bőven megteáztunk belőle :) Bevált a dolog, fogunk náluk vásárolni is.
Ennyi bevezető után, akkor jöjjön a teáról pár szó. A fehér tea a zöld tea egyik fajtája, az a különlegessége, hogy csak a zsenge hajtásokat és rügyeket szedik le. Alig fermentálják, mert hamar megszárítják. Ebben a teában a leveleket hosszában sodorják össze.
Mi úgy fogyasztjuk, hogy veszünk egy egészen kicsi teáskannát - lásd a képen, ebből két olyan csészényi adag tea jön ki - ebbe kerül körülbelül két evőkanálnyi vagy akár több tea. 70 fokos vízzel, többször is szoktuk forrázni, a víz nem tölt a teán többet 1-2 percnél. Az első két forrázatot én ki szoktam önteni, abban nincs semmi íz. A harmadik forrázatnak már ilyen szép, sárgás színe van. Az íze nagyon üde, az ötödik forrázat volt a legintenzívebb ízű, friss, zöld, kicsit édeskés.
Ha nincs kedvetek ezzel a szertartással szórakozni, akkor vegyetek egy nagy bögrét, tegyetek az aljára egy teáskanálnyi levelet és 70 fokos vízzel forrázzátok le, majd hagyjátok állni 1-2 percig és szűrjétek le.

Érdekességként tettem ide egy képet, ilyenek a levelek, amikor kinyílnak a kanna belsejében. Látni, hogy egészen apróak a levelek. Az illatuk is mesés, kár, hogy az nem megy át :)


Megjegyzések

Névtelen üzenete…
én is így kezdtem vásárolni. mindig kedves a kiszolgálás és aki szereti a teákat ( nem a cukrozott filteres citromleves verzióra gondolok) akkor annak egy mekka a darlington. én xi hu lung csing teával kezdtem és hangsúlyozom az ára kevesebbre jön ki mint a gagyi filteres társaié

Népszerű bejegyzések