2010. március 29., hétfő

Sajtszószos tészta

Boldogult kollégista életem egyik nagy kedvence. Régebben porból csináltuk, most az alapoktól, így - természetesen - sokkal finomabb. Mint a képen látható, Balázs részébe került némi pirított bacon is, szerinte feldobta. Egy tányérral virtuálisan átnyújtanék Murphy barátnőmnek, emlékezz :)

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 50 dkg tészta
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 3-4 dl tej - nem kell, hogy olyan sűrű legyen, mint a besamel
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 2 marék vegyes reszelt sajt - nekem parmezán és eidami
  • 2 evőkanál krémsajt
  • húsevőknek 1-1 szelet bacon, vékony csíkokra vágva

A tésztát sós vízben feltesszük főni. A vajat megolvasztjuk, lepirítjuk benne a lisztet, só, bors, szerecsendió, majd felöntjük tejjel és simára keverjük, majd hagyjuk kicsit besűrűsödni. Ekkor mehet bele a petrezselyem, a krémsajt és a reszelt sajtok, majd jól összeforraljuk. Vegetáriánusoknak most jön az, hogy a főtt tésztát összeforgatjuk a mártással és forrón tálaljuk. Húsevőknek a bacont megpirítjuk, a kisült zsíron összeforgatjuk a tésztával és mehet rá a szósz is.

4 megjegyzés:

szepyke írta...

Miért nem jöttél szombaton a GBT-re?
Azt hittem, hogy ott leszel!:(

mandy tarragon írta...

Be kell valljam, hogy ezt most kicsit elbambultam, kb. tegnap tűnt fel, hogy volt :( Majd legközelebb jobban figyelek :)

Murphy írta...

Bizony, ide is jöhet egy tányérral. :)

mandy tarragon írta...

Bacont kérsz rá? :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin