2010. március 7., vasárnap

Borsókrémleves

A nagy hétvégi kertészkedés közepette jól esett valami nagyon zöld, nagyon friss izű leves. Miből is lehetne másból, mint borsóból? A turmixgép először kibabrált velem, de aztán csak együttműködött, úgyhogy lett egy kellemesen krémes levesünk.

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 leveskocka, vagy 1 l alaplé
  • 2 dl tejszín
  • bors

A hagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd mehet hozzá a zöldborsó, felöntjök az alaplével - vagy a leveskockával és vízzel -, majd puhára főzzük. A levest leturmixoljuk, visszatesszük a tűzre és felfőzzük a tejszínnel. Készen is vagyunk. :)

4 megjegyzés:

Andi írta...

Ezt elmentem. A nagyobbik fiam nem eszi meg a borsót, talán így ha nem látja!
Nagyon szép színe van! Guszta!

mandy tarragon írta...

Köszi, remélem a fiad is értékelni fogja :)

Lilla írta...

szép :-)

mandy tarragon írta...

Köszi :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin