2010. március 19., péntek

Mazsolás zabpelyhes keksz

Nagy munka és hajtás közben felszusszanásként egy gyors recept, hogy ti se unatkozzatok :) A szokásos zabpelyhes keksz, megint :) Egyszerűen imádni való. Gyors, könnyen elkészíthető, egy darab edény kell hozzá, olcsó és villámgyorsan kész. A szülinapi bulira mazsolával turbóztam fel.

Hozzávalók:
  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 4 evőkanál barnacukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 10 dkg mazsola
A hozzávalókat egy nagy tálban összedolgozzuk, diónyi gombócokat formázunk belőle, kilapítjuk, majd mehet a 180 fokos sütőbe 10-12 percre sülni. Mielőtt felszedjük, hagyjuk kihűlni!



  • 15 dkg zabpehely






  • 10 dkg liszt






  • 1 teáskanál sütőpor






  • 15 dkg vaj






  • 4 evőkanál barnacukor






  • 2 evőkanál porcukor






  • 1 tojás






  • 1 csipet só






  • 5 dkg aszalt vörösáfonya







  • 15 dkg zabpehely






  • 10 dkg liszt






  • 1 teáskanál sütőpor






  • 15 dkg vaj






  • 4 evőkanál barnacukor






  • 2 evőkanál porcukor






  • 1 tojás






  • 1 csipet só






  • 5 dkg aszalt vörösáfonya







  • 15 dkg zabpehely






  • 10 dkg liszt






  • 1 teáskanál sütőpor






  • 15 dkg vaj






  • 4 evőkanál barnacukor






  • 2 evőkanál porcukor






  • 1 tojás






  • 1 csipet só






  • 5 dkg aszalt vörösáfonya







  • 15 dkg zabpehely






  • 10 dkg liszt






  • 1 teáskanál sütőpor






  • 15 dkg vaj






  • 4 evőkanál barnacukor






  • 2 evőkanál porcukor






  • 1 tojás






  • 1 csipet só






  • 5 dkg aszalt vörösáfonya







  • 15 dkg zabpehely






  • 10 dkg liszt






  • 1 teáskanál sütőpor






  • 15 dkg vaj






  • 4 evőkanál barnacukor






  • 2 evőkanál porcukor






  • 1 tojás






  • 1 csipet só






  • 5 dkg aszalt vörösáfonya







  • 15 dkg zabpehely






  • 10 dkg liszt






  • 1 teáskanál sütőpor






  • 15 dkg vaj






  • 4 evőkanál barnacukor






  • 2 evőkanál porcukor






  • 1 tojás






  • 1 csipet só






  • 5 dkg aszalt vörösáfonya







  • 15 dkg zabpehely






  • 10 dkg liszt






  • 1 teáskanál sütőpor






  • 15 dkg vaj






  • 4 evőkanál barnacukor






  • 2 evőkanál porcukor






  • 1 tojás






  • 1 csipet só






  • 5 dkg aszalt vörösáfonya







  • 15 dkg zabpehely






  • 10 dkg liszt






  • 1 teáskanál sütőpor






  • 15 dkg vaj






  • 4 evőkanál barnacukor






  • 2 evőkanál porcukor






  • 1 tojás






  • 1 csipet só






  • 5 dkg aszalt vörösáfonya







  • 15 dkg zabpehely






  • 10 dkg liszt






  • 1 teáskanál sütőpor






  • 15 dkg vaj






  • 4 evőkanál barnacukor






  • 2 evőkanál porcukor






  • 1 tojás






  • 1 csipet só






  • 5 dkg aszalt vörösáfonya







  • 15 dkg zabpehely






  • 10 dkg liszt






  • 1 teáskanál sütőpor






  • 15 dkg vaj






  • 4 evőkanál barnacukor






  • 2 evőkanál porcukor






  • 1 tojás






  • 1 csipet só






  • 5 dkg aszalt vörösáfonya






  • 24 darabbal számolva darabja kb. 115 kcal.



  • 15 dkg zabpehely






  • 10 dkg liszt






  • 1 teáskanál sütőpor






  • 15 dkg vaj






  • 4 evőkanál barnacukor






  • 2 evőkanál porcukor






  • 1 tojás






  • 1 csipet só






  • 5 dkg aszalt vörösáfonya




  • 6 megjegyzés:

    Andi írta...

    Benézel hozzám picit? :-)
    Imádom a kekszeidet! :-)

    mandy tarragon írta...

    Repülök :)

    Belly írta...

    Nagyon tetszenek ezek a kekszek!

    jókaja írta...

    Jók ezek a végtelenségig variálható egyszerűségek :-)

    szepyke írta...

    Legközelebb nem kérek bele mazsolát, csak mondjuk, őőőőőőő, mindegy, csak mazsolát ne!:)

    mandy tarragon írta...

    Belly: köszi, nekem is nagyon, azért kísérletezem velük.

    Jókaja: pontosan :) Nagyon rájuk kattantam mostanában.

    Szepyke: OK, mazsola nincs :)

    LinkWithin

    Blog Widget by LinkWithin