Pizzatészta - vastag és levegős
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVSI_Iq_UxlWBYrIIL7tg_p-hNAov2LF0YCKd0bBFpkgdCQG-DX8xMNe1jrUGcPURWFEEdrTlrLFVFZnTup6jVXsx5UV2mVTl6N-R3IwYV7f5Ww1mKsOza-SaI_G4Qk3QsKyMmgtmmXhd-/s320/pizza2.jpg)
Hozzávalók, 4 nagy pizzához:
- 1 kg liszt
- 2 csomag szárított élesztő
- 2 teáskanál cukor
- 2 evőkanál só
- 6 dl meleg víz
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál oregánó
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, hagyjuk kétszeresére kelni, majd négy gombócra osztjuk. Az öklünkkel és a tenyerünkkel kör alakra nyújtjuk a tésztát, megkenjük valami szósszal - paradicsom, tejföl, mustár, vagy, ami tetszik - teszünk rá feltétet, sajtot és már mehet is a meleg - 180 fokos - sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul.
Megjegyzések