2010. március 27., szombat

Pizzatészta - vastag és levegős

Volt már egyszer pizzatészta, az inkább ropogós volt, ez meg vastag, puha és levegős. Balázsnak ez jön be jobban, nekem meg a másik, ízlések és pofonok :)

Hozzávalók, 4 nagy pizzához:
  • 1 kg liszt
  • 2 csomag szárított élesztő
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál só
  • 6 dl meleg víz
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál oregánó

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, hagyjuk kétszeresére kelni, majd négy gombócra osztjuk. Az öklünkkel és a tenyerünkkel kör alakra nyújtjuk a tésztát, megkenjük valami szósszal - paradicsom, tejföl, mustár, vagy, ami tetszik - teszünk rá feltétet, sajtot és már mehet is a meleg - 180 fokos - sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin