2010. március 17., szerda

New York Sajttorta


Megszavaztuk, hogy ez lesz a születésnapi tortám idén, aztán a dolgok nem egészen úgy alakultak, ahogy terveztem - kaptam egy születésnapi tortát. Viszont, ha már megvettem hozzá mindent, akkor elkészítettem, majd nagyon ügyesen szétbarmoltam az egészet... Finom volt, krémesen lágy, csak hát, khm, azt az áfonyaszirupot nem kellett volna erőltetni. Ugyanis, én kis butus, kitaláltam, hogy milyen jól fog majd mutatni, hogy spirál alakban meglocsolom a félig megsült tortát a sziruppal, az meg beissza magát, stb. Hát, nem :)
Eredeti recept Gourmandulától van, köszönet érte.

Hozzávalók (22cmes tortaforma):

  • 25 dkg zabpelyhes keksz
  • 1-1 csipet fahéj és gyömbér
  • 12,5 dkg vaj, olvasztva
  • 70 dkg krémsajt, én teljesen mezei natúr krémsajtot használtam
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás + 3 tojás sárgája
  • 2 púpos evőkanál keményítő
A kekszet morzsásra töröm, összekeverem a gyömbérrel, a fahéjjal és az olvasztott vajjal és a tortaforma aljára nyomkodom, majd beteszem a formát a hűtőbe. A krémhez összekeverem robotgéppel a többi hozzávalót, ráöntöm a kekszes alapra, és vízfürdőben mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 45 percre. Ennyi. Pofon egyszerű :)

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Olyan régóta készülök sajttortát csinálni, látom érik a dolog...:)))

Nem itta be, azaz?

mandy tarragon írta...

Az lett volna a cél, hogy ilyen csíkok legyenek benne belül, mint a mekis sajttortában. Gondoltam nyersen még nem öntöm bele, mert akkor szétfolyik, de így sem lett olyan. Ízre egyébként csodás :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin