Kirándultunk...



Már lassan hét éve lakom Budapesten, de be kell vallanom, nem igazán játszottam eddig a turisztot. Szombaton viszont úgy gondoltuk, hogy felvesszük a fényképezőgépet és nyakunkba vesszük a Belvárost. Először is erőt kell gyűjtenünk, úgyhogy megtámadjuk a Sugar Shopot. Megint beájultam attól, hogy milyen csodás dolgok vannak, a pincérek kedvesek, csak épp baromi kevés a fény :)Ezt a gyönyörű somlói galuskát nézegettem egy kicsit, de aztán valami mást választottam.

Ezt a málnás-csokis gyönyörűséget. Finom volt, de nagyon nagyon tömény, azt hiszem nem fogok többször ilyet enni, nem vagyok ehhez elég édesszájú.

Balázs karamelles sajttortát választott - nem túl édes, nagyon krémes, nem száraz -, és egy tejszínes epertortát, ami annyira finom volt, hogy hmmm.


Végül az egészet leöblítettük egy eperfröccsel, ami zúzott eper, lime, eperszirup, szóda és rengeteg jég. Nagyon finom, ha végre eperszezon lesz, akkor majd elkészítem itthon is.


Feltankoltunk Jelly Bellyből és útnak indulunk, lefelé az Andrássy úton, a cél a Bazilika. Nézz fölfelé, csodás részleteket láthatsz! Ilyet:

Meg ilyet:

A nők hatalmas terhet képesek elviselni:

Kőtitánok néznek le ránk séta közben:

Hopp, ott kis is bukkant, amit keresünk:

Hátulról közelítünk:

A kupola oldalról:

Szemből. Bár itt pont nem nagyon látszik, de a tér tele volt turistával, magyar szót nem is hallottunk:

Benn is voltunk. Pluszpont, hogy a belépés ingyenes, csak akkor kell fizetni, ha a kupolába szeretnél felmenni. Mi csórók vagyunk, úgyhogy nem mentünk :) Az viszont elég pofátlan lehúzásnak tűnik, amit a Szent Jobb Kápolnában művelnek - vakuzni nem szabad, de 200 forintért begyújtják a reflektort 2 percre... A vaku ugye tönkreteszi, de a reflektor nem... Magyarország, én így szeretlek :D Az épület gyönyörű, bár nekem kicsit giccsbe hajlik.

A főhajó:

Ez a néni hogyan került ide vajon?

Mindent megnéztünk, megteltünk élménnyel, sétáljunk kicsit, aztán irány a Vörösmarty tér! Kicsit még nézzünk vissza:


A most zajló BTF miatt kirakodó vásár volt a Vörösmarty téren, igazából pont ugyanolyan, mintha bárhol máshol lennénk, de láttam mókás dolgokat - persze aranyáron.
Néptáncosok, a turisták imádták:

Boldogok a sajtkészítők:

Nemezkalapok:

Kis képzavar, a mézeskalács nyuszik:

És a végére hagytam a kedvencemet: a kékfestő kötényruhát.

Jót sétáltunk ugye? :)

Megjegyzések

Andi üzenete…
De jó volt a képeket nézegetni. És azok a sütik....
szepyke üzenete…
Jót hát!:)
Gyönyörű ez a város, én is nagyon szeretem!
És én voltam már a Bazilikában esküvön is. Hihetetlen élmény!:)
mandy tarragon üzenete…
Legközelebb majd a Várba megyünk, majd onnan is hozok képeket :)

Népszerű bejegyzések