Kellett nekem Vacsoracsatát nézni péntek este :) Csepregi "Neotonfamília" Éva főzött, a desszert pedig ez volt, vagy legalábbis valami hasonló. A fénykép ezúttal Balázst dicséri, én rövid úton feladtam. Finom, de egyszerűen nem tudtam szépen kiszedni :) Amíg sül a süti, a megmaradt sárgájából el lehet készíteni a vanília sodót.
Hozzávalók:
A sodóhoz:
A diót összedaráljuk a cukorral, majd betöltjük vele a palacsintákat. Feltekerjük, kétujjnyi csigákra vágjuk, kirakunk vele egy tűzálló tálat. A maradék cukros diót a palacsintacsigák tetejére szórjuk. A fehérjét habbá verjük, belekeverjük a baracklekvárt, megkenjük vele a palacsintát, 180 fokos sütőben pirulásig sütjük.
A sodóhoz a sárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, beleforgatjuk a vanília kikapart belsejét, majd csomómentesen elkeverjük a tejjel és lassú tűzön sűrűre főzzük.
Hozzávalók:
- 12 db palacsinta
- 10 dkg dió
- 5 evőkanál cukor
- 4 tojás fehérje
- 1 evőkanál baracklekvár
A sodóhoz:
- 4 tojás sárgája
- 4 evőkanál cukor
- 4 dl tej
- 1 kiskanál liszt
- 1 rúd vanília
A sodóhoz a sárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, beleforgatjuk a vanília kikapart belsejét, majd csomómentesen elkeverjük a tejjel és lassú tűzön sűrűre főzzük.
4 megjegyzés:
Nagyon fincsi lehetett,szeretem a dióst én is.Jól néz ki!:-)) De, Éva miért öntötte ki az első tésztát,miért nem rakott még hozzá lisztet?
Sokan vannak így ezekkel a műsorokkal szerintem!:))
Én is kinéztem. :-)
Nagyon guszta lett!
Gratulálok!
Andi/cuki: ezt én sem értettem. Nekem is van olyan, hogy híg lesz a tészta, simán teszek hozzá lisztet. Mondjuk akkor már fetrengtem a röhögéstől, amikor valami wokszerű dologban sütötte meg kapargatta...
Szepyke: pedig olyan ritkán nézek bele :)
Andi: És finom is. Bár az öntet nélkül szerintem száraz lett volna, így pont jó :)
Megjegyzés küldése