2010. március 6., szombat

Diós palacsintametélt barackos habbal

Kellett nekem Vacsoracsatát nézni péntek este :) Csepregi "Neotonfamília" Éva főzött, a desszert pedig ez volt, vagy legalábbis valami hasonló. A fénykép ezúttal Balázst dicséri, én rövid úton feladtam. Finom, de egyszerűen nem tudtam szépen kiszedni :) Amíg sül a süti, a megmaradt sárgájából el lehet készíteni a vanília sodót.

Hozzávalók:
  • 12 db palacsinta
  • 10 dkg dió
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 tojás fehérje
  • 1 evőkanál baracklekvár

A sodóhoz:
  • 4 tojás sárgája
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • 1 kiskanál liszt
  • 1 rúd vanília

A diót összedaráljuk a cukorral, majd betöltjük vele a palacsintákat. Feltekerjük, kétujjnyi csigákra vágjuk, kirakunk vele egy tűzálló tálat. A maradék cukros diót a palacsintacsigák tetejére szórjuk. A fehérjét habbá verjük, belekeverjük a baracklekvárt, megkenjük vele a palacsintát, 180 fokos sütőben pirulásig sütjük.
A sodóhoz a sárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, beleforgatjuk a vanília kikapart belsejét, majd csomómentesen elkeverjük a tejjel és lassú tűzön sűrűre főzzük.







4 megjegyzés:

Andi/cuki írta...

Nagyon fincsi lehetett,szeretem a dióst én is.Jól néz ki!:-)) De, Éva miért öntötte ki az első tésztát,miért nem rakott még hozzá lisztet?

szepyke írta...

Sokan vannak így ezekkel a műsorokkal szerintem!:))

Andi írta...

Én is kinéztem. :-)
Nagyon guszta lett!
Gratulálok!

mandy tarragon írta...

Andi/cuki: ezt én sem értettem. Nekem is van olyan, hogy híg lesz a tészta, simán teszek hozzá lisztet. Mondjuk akkor már fetrengtem a röhögéstől, amikor valami wokszerű dologban sütötte meg kapargatta...

Szepyke: pedig olyan ritkán nézek bele :)

Andi: És finom is. Bár az öntet nélkül szerintem száraz lett volna, így pont jó :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin