2009. március 31., kedd

Cseresznyés piskóta


A legfontosabb dolog a piskótánál: ne nyisd ki a sütő ajtaját, amíg meg nem pirul a sütemény teteje, mert akkor összeesik. A második legfontosabb dolog: ha vendégek jönnek, egy tepsi soha nem elég. :)

Hozzávalók, 1 nagy tepsihez
6 tojás
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
30 dkg liszt
1 sütőpor
1 cseresznyebefőtt

vaj+zsemlemorzsa a tepsihez

A befőttet kimagozzuk, lecsepegtetjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, majd hozzádolgozzuk a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjét keményre verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. A cseresznyét beleforgatjuk a tésztába.
A tepsit kivajazzuk, majd egy evőkanál zsemlemorzsát eloszlatunk benne. A tésztát a tepsibe öntjük, eloszlatjuk. 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Megszúrjuk hústűvel, ha a tű tiszta marad, akkor átsült. Felszeleteljük. Ha szeretnénk, megszórhatjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin