2009. március 22., vasárnap

Mazsolás keksz


A mazsolás kalács sütésekor maradt egy kisebb mennyiségű beáztatott mazsola, gondoltam kezdek vele valamit. Fellapoztam az Örömteli Sütés című könyvet és abban bukkantam erre az egyszerű keksz recepre. Nagyon egyszerű és finom, valószínűleg ezentúl az asztalra fog kerülni, ha vendégeket várunk, vagy ha megint kimarad egy kis mazsola :)

Hozzávalók, 30 darabhoz:
12,5 dkg vaj
7 dkg cukor
1 csipet só
1 tojás
20 dkg liszt
1 kávéskanál fahéj
5 dkg mazsola
porcukor a tetejére

A mazsolát beáztatjuk. A vajat, cukrot, sót, a tojássárgáját alaposan kikeverjük. A lisztet elkeverjük a fahéjjal, majd a mazsolával és a masszával tésztává gyúrjuk. A tésztából vékony hengert nyújtunk, majd szeletekre vágjuk, és az így kapott korongokat lelapítjuk. Sütőpapírral bélelünk egy tepsit, ráhelyezzük a kekszeket. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük, kivesszük, megkenjük tojásfehérjével, rászórjuk a porcukrot majd további 5 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin