2009. március 16., hétfő

Gumisüti avagy a hütisüti


Egyes számú szülinapi torta, a családban csak hütisüti néven ismert, csak pár helyen olvastam róla, ott gumisütiként említik. A fontos dolog ennél a receptnél a türelem, ugyanis meg kell várni amíg az egyes rétegek teljesen megszilárdulnak, hogy ne folyjon össze az egész. Amikor ráteszed az utolsó réteget, érdemes még egy éjszakát a hűtőben pihentetni, hogy teljesen egyben maradjon.

Hozzávalók, 25 cm-es tortaformához:
6 tojás
2 csomag vaníliás cukor
4 csomag zselatin
2 evőkanál kakaópor
17 evőkanál porcukor

4 dl málnaszörp

2 kis pohár tejföl


1. réteg: 3 tojást felverünk, hozzáadunk 5 kanál porcukrot és 1 vaníliás cukrot. 1,5 dl vizet forralunk, feloldunk benne 1 csomag zselatint, majd a tojásos keverékhez adjuk. A kapcsos tortaformába öntjük. Legalább egy órát hűtjük.



2. réteg: 3 tojást felverünk, hozzáadunk 5 kanál porcukrot, 2 kanál kakaóport. 1,5 dl vizet forralunk, feloldunk benne 1 csomag zselatint, majd a tojásos keverékhez adjuk. Az egyveleget a vaníliás rétegre öntjük. Legalább egy órát hűtjük.


3. réteg: 2 pohár tejfölt elkeverünk 7 kanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. 1,5 dl vizet forralunk, feloldunk benne 1 csomag zselatint, majd a tejfölös keverékhez adjuk. Az egyveleget a kakaós rétegre öntjük. Legalább egy órát hűtjük.



4. réteg: 4 dl málnaszörpöt és 1 dl vizet felmelegítünk, feloldunk benne egy csomag zselatint, ha kicsit kihűlt, akkor a tejfölös rétegre öntjük. Legalább egy órát, de jobb, ha egy éjszakát hűtjük.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin