Gumisüti avagy a hütisüti
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYXtV79AE7kEx2tdEFWpxN377ieJi8ABWgZgwaRam4Gdc7Ycg80FPf2UZz0mwgGNEqx1EqrjHx1qYKUxMMzShE0-vA5OabMK-F8IXtu4pau9JFvS1D1gSfApjmtJN1QtMi6gWQi_3KL7Sv/s320/K%C3%A9p+295.jpg)
Egyes számú szülinapi torta, a családban csak hütisüti néven ismert, csak pár helyen olvastam róla, ott gumisütiként említik. A fontos dolog ennél a receptnél a türelem, ugyanis meg kell várni amíg az egyes rétegek teljesen megszilárdulnak, hogy ne folyjon össze az egész. Amikor ráteszed az utolsó réteget, érdemes még egy éjszakát a hűtőben pihentetni, hogy teljesen egyben maradjon.
Hozzávalók, 25 cm-es tortaformához:
6 tojás
2 csomag vaníliás cukor
4 csomag zselatin
2 evőkanál kakaópor
17 evőkanál porcukor
4 dl málnaszörp
2 kis pohár tejföl
1. réteg: 3 tojást felverünk, hozzáadunk 5 kanál porcukrot és 1 vaníliás cukrot. 1,5 dl vizet forralunk, feloldunk benne 1 csomag zselatint, majd a tojásos keverékhez adjuk. A kapcsos tortaformába öntjük. Legalább egy órát hűtjük.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3DgW4llaHQC__ixmW7S_E5nXUA0yw84VtXKhGMtVZcbf0w21OxH4atKJ437L9Q41Khe_OTDeuD7CafHHcs4K5lFQgm6cQbv7-DD-B7ZTdc0Nv_rw4_rgJzsqEuPPt0CI4T0RXIIRv9FNt/s320/K%C3%A9p+257.jpg)
2. réteg: 3 tojást felverünk, hozzáadunk 5 kanál porcukrot, 2 kanál kakaóport. 1,5 dl vizet forralunk, feloldunk benne 1 csomag zselatint, majd a tojásos keverékhez adjuk. Az egyveleget a vaníliás rétegre öntjük. Legalább egy órát hűtjük.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVNWf_lqK5xjd3fZM7dwyO7oLxt_NRdMZGRqDSxmwADzr_ACNm9NCNW5FyauhAqcDEs_0um_N6zxgbymSOmu_RbANtgDjoTX4yS3IVu8qdm3RbKISX-ff55UFRG3Kqjnfd_n_FKGz2LG41/s320/K%C3%A9p+258.jpg)
3. réteg: 2 pohár tejfölt elkeverünk 7 kanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. 1,5 dl vizet forralunk, feloldunk benne 1 csomag zselatint, majd a tejfölös keverékhez adjuk. Az egyveleget a kakaós rétegre öntjük. Legalább egy órát hűtjük.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnirlOyNBQYu03kvfhIrkO9GA0yvgu3jtnik4RvwLIoEzZU-2jsjaChr4WvYXT96Kr35jwwd-WbOSmteeCVZzwKXNpFxbQhaDb5Q4bK_dgO5lyI_KmeCo3AAAIdhVqP18wpNBgLqrJm3n_/s320/K%C3%A9p+264.jpg)
4. réteg: 4 dl málnaszörpöt és 1 dl vizet felmelegítünk, feloldunk benne egy csomag zselatint, ha kicsit kihűlt, akkor a tejfölös rétegre öntjük. Legalább egy órát, de jobb, ha egy éjszakát hűtjük.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjf2kgw-YUyrb-6-Ja2w1y2i-v0OfCgEN5O4QGLOFgfE8wCaAjvrL3GHjUdhgrPUEqvjZrJzCuCXFDV_u64y3OKWpL-mOV3xI1GUXJLqO9NVv5BiuAeV1dxJY0PapaKODSip5Yq1BCksss2/s320/K%C3%A9p+273.jpg)
Megjegyzések