2009. március 14., szombat

Rakottkrumpli


Volt már görög, most jöjjön a magyar változat, némi sajttal, hogy izgalmasabb legyen. Jénai tálban készítettem, ha tepsiben csinálom, akkor jobban ki kell kenni és morzsázni, így vékonyan is elég.

Hozzávalók, 4 személyre:
1 kg krumpli
2 szál kolbász
1 nagy doboz tejföl
6 tojás
10 dkg sajt

A krumplit megfőzzük, karikára vágjuk. A tojást megfőzzük, felszeleteljük. A kolbásznak lehúzzuk a héját, szintén felszeleteljük. A sajtot lereszeljük, a felét elkeverjük a tejföllel. A jénai tálat kikenjük vékonyan vajjal és bemgszórjuk morzsával, hogy ne ragadjon bele az étel. Először a krumplit tesszük le, rá a kolbászt, majd a tojást, és megkenjük a sajtos tejföllel. 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük, majd rászórjuk a maradék sajtot és pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin