2009. március 25., szerda

Provance-i oldalas

Szeretem ezt a receptet, mert viszonylag kevés előkészületet igényel, jól szállítható, sokáig eláll. Utóbbi kettő elég fontos szempont volt kollégista koromban :)

Hozzávalók:
1,5 kg oldalas, nagyobb darabokra vágva
1 fej fokhagyma
2 marék provance-i fűszerkeverék
1 dl olaj

bors


Az olajban elkeverjük a fűszereket és a sót, majd alaposan beleforgatjuk a hússzeleteket. A fokhagymát gerezdekre szedtük, késlappal összenyomjuk, majd a hússzeletekre dobáljuk. Felöntjük vízzel, lefedjük fóliával, egy óráig sütjük 180 fokon. A fóliát levesszük, visszatoljuk a sütőbe, mindkét oldalát pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin