Profiterole


Kettes számú születésnapi édesség. Elkészíteni nagyon könnyű, bár tény, hogy kicsit időigényes. Égetett tésztát készítünk, azt megtöltjük a tejszínes krémmel, aztán meglocsojuk a csokoládés krémmel. Már csak a gyertyák hiányoznak :)

Hozzávalók, 12 nagy gombóchoz:
2,5 dl víz
10 dkg vaj

20 dkg liszt
4 tojás
csipet só
9 evőkanál cukor
1,5 l tej
1 csomag tejszínes pudingpor
2 csomag csokoládés pudingpor
4 dl habtejszín
2 csomag habfixáló
2 kocka étcsokoládé

Égetett tésztát készítünk: 2,5 dl vízben felolvasztjuk a vajat, aztán összekeverjük a liszttel és addig keverjük a tűz fölött, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Lehúzzuk a tűzről, egyesével felverjük a tojásokat és simára keverjük a tésztával. Sütőpapírral bélelünk egy tepsit, egy két kanállal kupacokat formázunk rá. Alaposan lespricceljük vízzel, 180 fokos sütőben barnára sütjük a kupacokat. Rácsra tesszük őket és kihűtjük.


Fél liter tejből, 3 kanál cukorból és egy csomag tejszínes pudingporból krémet főzünk, habzsákkal a gombócokba töltjük. A gombócokat elrendezzük egy tálban.


Egy liter tejből, két csomag pudingporból és 6 kanál cukorból krémet főzünk, lehűtjük. 4 dl habtejszínt 2 csomag habfixálóval felverünk, majd összekeverjük a csokoládékrémmel. A kész krémet a gombócokra terítjük. Az étcsokoládét a krém tetejére reszeljük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések