2009. március 4., szerda

Görög rakottkrumpli


Előre szólok, nem lesz olyan, mint a zacskós változat. Szerintem sokkal finomabb :)

Hozzávalók, 4 személyre:
2 evőkanál olaj
2 fej hagyma
50 dkg darált hús
1 kg krumpli
2 dl tejszín

bors
1 teáskanál oregano
1 teáskanál majoranna
1 teáskanál bazsalikom
3 evőkanál keményítő
10 dkg fetasajt


A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk, hozzákeverjük a darált húst, és megpirítjuk, hozzáadjuk a vékony karikákra szelt, meghámozott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi elfedi. Amikor a víz fele elfőtt, hozzáadjuk a zöldfűszereket és felöntjük a tejszín és keményítő keverékével. Addig főzzük, amíg kicsit besűrősödik. A ragut egy tepsibe borítjuk, meghintjük a felkockázott fetasajttal, majd 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin