2009. március 7., szombat

Tárkonyos rakott karfiol


Anyukám szokta főzni ezt az ételt, megjegyzem az egyetlen olyan dolog, amit még a karfiolellenesek is vígan elfogyasztanak, legalábbis nálunk. A karfiolt én nagyon szeretem rántva is, legjobban csőben sütve, de nyersen is szeretem ropogtatni. Nagyon perverzek próbálják ki nutellába mártogatva, úgy is jó ;)

Hozzávalók, 4 személyre:
2 zacskó gyorsrizs vagy egy fél bögre B rizs (ez ragacsosabbra fő, ami itt jó)
30 dkg darált hús
1 közepes fej karfiol
2 nagy doboz tejföl
1-1 kanál vegeta a karfiolhoz és a tejfölhöz

bors
tárkony



A rizst feltesszük főni (aki nem tud rizst főzni, az használjon tasakos rizst), a karfiolt egy kanál vegetával feltesszük párolódni. Ez jó sokáig eltart. :) Amikor a karfiol már majdnem megpuhult, elkezdjük pirítani a húst, majd amikor kifehéredett, akkor sózzuk, borsozzuk, tárkonyozzuk és felöntjük egy pohár vízzel. Amikor elfőtte a levét, akkor levesszük a tűzről. A sütőt elő kell melegíteni 200 fokra. A megfőtt rizst összekeverjük a hússal, majd a tepsiben egyenletesen eloszlatjuk. Erre kerül a párolt karfiol. A tejfölt kikeverjük vegetával, majd rákenjük a karfiolra. Az előmelegített sütőben pirulásig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin