2009. március 3., kedd

Tortilla





A tortilla azért csodálatos, mert melegen és hidegen is lehet enni, nincs vele sok meló és ha sok lesz, akár fagyasztani is lehet. Készítheted egyszerűen búzából, bár szerintem a búza- és kukoricaliszt 1-1 arányú keverékéből az igazán finom.

Hozzávalók, 8 tortillahoz:
15 dkg búzaliszt
15 dkg kukoricaliszt

fél csomag sütőpor
4 evőkanál olaj
annyi víz, amennyit felvesz (nálam ez kb 2 dl volt, de óvatosan adagoljátok, lehet, hogy nem kell ennyi minden liszthez, de az is lehet, hogy több kell)



A hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk, majd pihentetjük. 8 részre vágjuk, kinyújtjuk, minél vékonyabbra. Megint pihentetjük, újra kinyújtjuk.

Forró vaslapon vagy vastagfalú serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. A kész tortillakat alufóliával letakarjuk, hogy ne száradjanak ki. Ízlés szerint töltjük. :)

2 megjegyzés:

Seafalcon írta...

Remélem, ezt el tudom készíteni. A baj az mindig, hogyha receptek után megyek, akkor a nyolc részre osztás után annyi tészta van egy-egy darabban, hogy egy feketekávés csészealátét alól nem lóg ki. Ha sikeres leszek, akkor majd kiblogolom.
Jó a blogod.
Itt találtalak a fészbukon: "Süss még egy kenyeret a Kenyér Világnapja alkalmából!"
Én paprikás kiflit süttem.

mandy tarragon írta...

Remélem ez sikerült :) Jó vékonyra kell nyújtani, akkor lesz jó. Örülök, hogy tetszik a blog.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin