2009. március 2., hétfő

Grízganca dióval

A grízganca egy olyan étel, amit anyukám gyakran készített gyerekkoromban. Daráltam hozzá diót, szerintem így sokkal finomabb. A diót egyébként a szomszéd Erzsi nénitől vesszük, igazi biodió :)

Hozzávalók, 4 személyre:
6 dl tej
12 evőkanál gríz
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg durvára darált dió
porcukor a tetejére

A tejből, cukorból, vaníliáscukorból és grízből közepesen kemény tejbegrízt főzünk, majd lehűtjük, és hozzákeverjük a dió felét. A zsemlemorzsát és a maradék diót megpirítjuk. A tejbegrízből galuskákat szaggatunk, ezeket belehempergetjük a diós morzsába. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin