Szárított citruskarikák



Nem nagy kunszt elkészíteni, viszont nagyon mutatósak :) A héjukból készült a karácsonyi tea, a gyümölcsöket pedig felszeleteltem és mentem száradni a fűtőtestre. Mire lehet őket használni? Lehet belőlük dekoráció, ajándékcsomagra dísz, karácsonyfadísz vagy fel lehet ajánlani tea mellé. Nekem például elég sokszor van olyan, hogy csak egy citromkarikára lenne szükségem a teámba, de nincs szívem ezért felvágni egy egész citromot - persze, ha nincs itthon szárított, akkor a friss maradékát felteszem száradni-, úgyhogy, ha van szárított, akkor egyszerűen beledobok egyet a csészébe a forró teához. Az íze szinte ugyanolyan, mint a frissé :)
A feketés színű citrom, a sárga narancs. Esetleg valami ötlet, hogy a citrom ne feketedjen meg? Tudom, kenjem le citromlével :PSorkizárás

Megjegyzések

jókaja üzenete…
Lehetne borkénes vízbe mártani, de az már nem az igazi, ha utána nem csak dísznek szánod.
Nem tudom, milyen citromot fogtál ki, nekem nem feketedett meg.
http://jokaja.hu/aszalt-citruskarikak-karacsonyfadisznek
mandy tarragon üzenete…
Nem tudom, nekem a citrom mindig fekete lesz... Bár, ha nagyon-nagyon vékonyra vágom, akkor kevésbé, de soha nem marad olyan szép színe. A grapefruitot majd kipróbálom :)
Belly üzenete…
Nagyon jó illata lehet.Olyan kár,hogy én egy nagy lusta vagyok:-)
mandy tarragon üzenete…
Tényleg nagyon jó az illata, főleg, amikor szárad a fűtőtest tetején :) Miért vagy lusta? :)
Andi üzenete…
Nekem tetszik!!!
szepyke üzenete…
Szerintem a citromot csöpögtesd le cirommal, mert az alma is attól nem barnul meg...:)))
Hátha...:)))

Különben meg,mindegy, mert ez szuper ötlet. Én azt hittem először, hogy vérnarancs...:)

Népszerű bejegyzések