Rózsaszín krémleves


Volt már narancssárga sütőtökből, halványsárga krumpliból, halványzöld brokkoliból, élénkebb zöld borsóból, sárga kukoricából, itt volt az ideje egy bordó, de inkább rózsaszín levesnek, mi másból, mint céklából? A cékla finom, főleg nyersen ropogtatva, de krémlevesként aztán fergeteges. Húsevőknek kínáljuk ropogós baconnel, böjtölőknek és vegáknak ropogósra sütött céklachipssel :) A rozmaring külön jót tesz neki, ne tessék sajnálni. Ezzel a gyönyörű rózsaszín levessel szeretnék mindenkinek boldog Nőnapot kívánni :)

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 50 dkg cékla
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál szárított rozmaring
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 l alaplé vagy 1 leveskocka
  • 2 evőkanál tejföl

A céklát és a hagymát apró kockára vágjuk. A hagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a céklát, sózzuk, megszórjuk a rozmaringgal és felöntjük az alaplével. Amikor puhára főtt, leturmixoljuk, és a tejföllel elkeverve még egyet forralunk rajta.

Megjegyzések

Csibe üzenete…
Milyen szép!!!
Moha üzenete…
Látom te is nagyon várod már a tavaszt! Csupa színekben tobzódó ételt készítesz, ez is gyönyörű lett!
Andi üzenete…
Milyen szép színe van.
Én most iszom cékla-alma párost, natúr lé! Isteni!
mandy tarragon üzenete…
Csibe: köszi :)

Moha: ne tudd meg mennyire. Tegnap elvetettem a retket meg a salátát az erkélyen, tíz perc múlva meg szakadt a hó... Elég legyen már a télből, tavaszt szeretnék, színeket :)

Andi: hm, ez jól hangzik.

Népszerű bejegyzések