2010. május 9., vasárnap

Gyümölcstorta


EnyémBalázs rendelte ezt a gyümölcstortát, a tőlem megszokott némi fáziskéséssel el is készítettem. Lapult egy mandarinkonzerv jó pár hónapja a polc mélyén, végre azt is felhasználtam. Finom volt, fogok még venni. Amint rájöttem, melyik boltból van :)

Hozzávalók
:
  • 4 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • vaj és zsemlemorzsa a formához
  • 1 pudingpor - én puncsosat vettem
  • 1/2 liter tej
  • 2 evőkanál cukor
  • gyümölcs - barack, banán, mandarin
  • gyümölcskocsonya a tetejére

Először készítsük el a piskótát. A tojást válasszuk szét, a fehérjét verjük fel, a sárgáját keverjük ki a vajjal és a cukorral. Majd mehet bele a felvert fehérje és a liszt. Kivajazott-kizsemlemorzsázott formába öntjük, majd mehet előmelegített sütőbe, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Közben készítsük el a pudingot a tasakon található leírás szerint. Hagyjuk kihűlni valamennyire, de vigyázzunk, hogy ne dermedjen meg!
A piskótát hagyjuk kihűlni, majd kenjük meg a pudinggal, rendezzük el rajta a gyümölcsöket.
A zselét szintén leírás szerint készítsük el, majd még langyosan kanalazzuk a tortára. Ha megdermedt, lehet tálalni :)



2 megjegyzés:

Bianka írta...

ÓÓÓ remek, nagyon csodásan néz ki

mandy tarragon írta...

És nagyon nagyon finom is :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin