Tavaszi saláta mustáros öntettel

A nagy esők miatt kezdik a salátáim kinőni a helyüket, úgyhogy ideje volt szüretelni. Az a legjobb a tölgylevelű salátában, hogy ha csak a külső leveleit szeded le, akkor a belsők tovább nőnek, és gyakorlatilag folyamatosan lehet szüretelni róluk jó pár hónapig. Vetettem mellé jégsalátát is, azt hasonlóan lehet szedni ilyen zsenge korában. Gondolom, vicces látvány lehetek az utcáról, ahogy guggolok a balkonláda mellett és szedem a salátát az ebédhez :)
A jó kétmaréknyi friss salátához felvágtam gyufaszál vékonyra három nagy fej retket - hazai termés -, egy 10 centis darab uborkát és egy kicsi paprikát. Erre jött egy kis öntet darabos mustárból, sóval, borssal fűszerezve, lazítva egy kis olajjal és citromlével.
Ez az összeállítás 90 napos diétában - a gyümölcs nap kivételével - bármelyik nap ehető, adjuk a főétel mellé köretnek :)

Megjegyzések

Bianka üzenete…
Nagyon szép és egészséges
Csibe üzenete…
Tetszik! ...fincsi ropogós :)
mandy tarragon üzenete…
Bianka: :)
Csibe: de még mennyire ropogós :)
Andi/cuki üzenete…
Szuper a salátád,friss, zöld,tavaszi,üde,de mesélni is jöttem! :-))Képzeld, ma megvetttem, a Csontfuvolát, alig vártam, hogy nekiálljak,erre az első oldalon a saját szavaimmal szembesültem. Ekkora meglepit!:-)))
Ami úgy kezdődik,hogy"Regényeiddel"
Mit szólsz?
mandy tarragon üzenete…
Andi/cuki: tök vicces, mert kinyitottam a könyvet és még gondoltam is rá, hogy nahát, Andi, lehet, hogy te vagy :) Ezek szerint tényleg :)

Népszerű bejegyzések