2010. május 4., kedd

Vaníliás sütőtökdzsem


Az utolsó sütőtökömből már nem nagyon akartam főzni semmit, de kidobni sem akartam, úgyhogy kerestem egy receptet hozzá. Emlékeztem, hogy az egyik befőzős könyvemben volt egy dzsem sütőtökből. Meg is találtam, viszont nem volt itthon kókusztejem - még -, úgyhogy kitaláltam, hogy inkább vaníliával házasítom össze. Nagyon finom lett, de legközelebb egy kicsit kevesebb cukorral fogom csinálni.


Hozzávalók, 4 pici ikeás fűszertartó üveghez:
  • 50 dkg tisztított sütőtök
  • 30 dkg cukor
  • 1,5 dl víz
  • 1 citrom leve
  • 1/2 csomag dzsemfix

A sütőtököt kisebb kockákra vágjuk, összekeverjük a cukorral és a citromlével. Ha van időd, akkor hagyd állni, amíg levet ereszt, ha nincs, akkor öntsd alá a vizet. Lassú tűzön főzd puhára, aztán turmixold le, keverd össze a dzsemfixszel, forrald még egy percig, aztán mehet az üvegekbe. Fejre állít, visszafordít, lassan kihűt.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Még nem ettem, de biztos nem lehet rossz

mandy tarragon írta...

Nagyon finom, édes, vaníliás, süteményekbe fogom majd használni. Kicsit hasonlít az íze a sárgabarackra.

Ami írta...

Én sem készítettem még sütőtökdzsemet, de nagyon guszta :).

szepyke írta...

Óh, azok a kis árulkodó szemek...
Mármint a kicsit fekete vanília szemek...
Lassan megint rendelni kellene, mert nekem vészesen megcsappant, pedig több, mint 30 szálam volt még karácsonykor....:))))

mandy tarragon írta...

Igyekeztem úgy fotózni, hogy látszanak a kis szépséges magok :)
Nekem még van egy kicsi, de szerintem ahogy bejön a nyári madártej-szezon tuti szükségem lesz utánpótlásra :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin