Epres-rebarbarás fagylalt

Jelentem, én is beálltam a fagyikészítők népes táborába. Egy Clatronic fagylaltgépet vettem nem olyan régen, ez gyártja majd nekem a finomabbnál finomabb kreációkat. A gép azon az elven működik, hogy van egy dupla falú tartálya, amit a használat előtt 24 órával be kell hűteni. Ennyit a reklámszövegről, hogy 20 perc alatt fagyija lesz az embernek :)

Szóval, ez az avató fagyi. Kövezzetek meg, de rengeteg lekvárom van még a polcon, amit valahogy el kellene használni, mielőtt jön a következő kontingens. - idén azért lesz annyi eszem, hogy ennyit nem csinálok :) - Mostanában nem vágyom annyira a kelt tésztákra, viszont gyümölcsfagyiba tökéletes ízesítésnek. Ebbe most eperdzsemet használtam, ezt házasítottam össze a piacon vett rebarbarával.





Hozzávalók, kb. 8 dl fagylalthoz:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál eperdzsem
  • 2 szál rebarbara
  • 4 evőkanál cukor
  • kb. 1 dl víz

Első lépés ugyebár, hogy a fagyigép tartályát betesszük a mélyhűtőbe, ennek elvileg 24 órán át kell fagynia. Második lépésként a rebarbarát megpucoljuk, összevágjuk, majd a cukorral és a vízzel felfőzzük, amíg szét nem esik. Hagyjuk kihűlni.
Robotgépben összekeverem a mascarponét, az eperdzsemet, a rebarbarát és a tejszínt. Szerintem több cukor már nem kell bele, de ízlés dolga, hogy ki mennyire szereti édesen.
A kotyvalékot betöltjük a fagyigépbe, kb. 25 perc alatt keverte át annyira, hogy jó állaga lett. Ezután ment még egy kicsit a fagyasztóba, hogy gombócokat lehessen belőle szedni a kanállal és már kész is lett.

Megjegyzések

kicsu üzenete…
Szia! Megkérdezhetem, hogy hol vetted a rebarbarát? Én a Lehel piacon kerestem már többször is (az van közel), de mindig csak olyasmiket mondtak, hogy "szokott lenni, de most épp nincs". Boltban sem, zöldségesben sem, pedig nagyon szeretném kipróbálni.
mandy tarragon üzenete…
Szia
Fehérvári úti piacon vettem egy hete, bár ott sem volt egyszerű... Kb. egy hétig minden nap körbejártam a piacot, és amikor végre találtam, akkor is csak egy árusnál volt egy csomaggal. Sajnos nem kedvezett neki idén az időjárás :(
Andi üzenete…
Én is kacérkodom egy fagyi géppel, így tedd csak fel a jobbnál jobb recepteket!!!
mandy tarragon üzenete…
Majd igyekszem :) Ha minden jól megy, akkor holnap felteszek egy csupagyümölcs fagyit.
Bianka üzenete…
Csúcs, főleg a szivecske eper :)
kicsu üzenete…
nagyon köszi!
szepyke üzenete…
Jaj, és szivecske van rajta!:))

Mandy, így, hogy elvesztetted a fagyiszűzességed, hozzád kell vágni egy üveg pezsgőt?:))
mandy tarragon üzenete…
Bianka: köszi, az eper így nőtt :)

Szepyke: a hozzámvágáshoz nem ragaszkodom :D
mandy tarragon üzenete…
kicsu: nincs mit, remélem szerencsével jársz :)
Csibe üzenete…
Jöttem, kérnék! Nagyon guszta!

Népszerű bejegyzések