2010. május 1., szombat

Mentás epersaláta


Volt egy ilyen elgondolásom, hogy a menta meg az eper biztosan szeretik egymást, de én biztosan szeretném őket együtt is, szóval kipróbáltam. Jó volt, nagyon feldobta a gyümölcs napot, hogy olyan, mintha valami "igazi ételt" ettem volna :) Ezt a kombinációt ki fogom próbálni fagyiként is a nyáron, az biztos.

Hozzávalók, 2-3 személyre:
  • 1/2 kg friss eper
  • 1 csokor menta

Az epret feldaraboljuk, a mentát lecsipkedjük a száráról és összevágjuk, majd az egészet elkeverjük. Hűtőben hagyjuk egy kicsit összeérni, és már lehet is enni.

8 megjegyzés:

Bianka írta...

De széééép :)

mandy tarragon írta...

És magyar :) Igaz, még csak fóliás, de hazai :)

Livi írta...

:))) Pont holnap akartam én is elkészíteni a mentás epres salátát!!!
Vettem mentát, nevelgetem, most már biztos hogy ezzel fogom kezdeni a mentás receptek sorát :)
Istenien néz ki!

mandy tarragon írta...

Hát hiába, a gasztro-bloggereknek egy rugóra jár az agyuk :) Én is bolti mentát nevelgetek virágládában, egész kis bokor lett pár hét alatt :)

Csibe írta...

Jajjj, eper!...és milyen szép színe van!

mandy tarragon írta...

Remelém megszán minket az időjárás és kapunk egy jó esős májust. Képzeld, akkor milyen gyönyörű szabadföldi eper lesz :)

Moha írta...

A tavaly ültetett mentám ellepte a fűszerkertemet, most már adtál egy jó ötletet,hogy a limonádén kívül mibe tegyem még.

mandy tarragon írta...

Van még pár ötletem :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin