Volt egy ilyen elgondolásom, hogy a menta meg az eper biztosan szeretik egymást, de én biztosan szeretném őket együtt is, szóval kipróbáltam. Jó volt, nagyon feldobta a gyümölcs napot, hogy olyan, mintha valami "igazi ételt" ettem volna :) Ezt a kombinációt ki fogom próbálni fagyiként is a nyáron, az biztos.
Hozzávalók, 2-3 személyre:
Az epret feldaraboljuk, a mentát lecsipkedjük a száráról és összevágjuk, majd az egészet elkeverjük. Hűtőben hagyjuk egy kicsit összeérni, és már lehet is enni.
Hozzávalók, 2-3 személyre:
- 1/2 kg friss eper
- 1 csokor menta
Az epret feldaraboljuk, a mentát lecsipkedjük a száráról és összevágjuk, majd az egészet elkeverjük. Hűtőben hagyjuk egy kicsit összeérni, és már lehet is enni.
8 megjegyzés:
De széééép :)
És magyar :) Igaz, még csak fóliás, de hazai :)
:))) Pont holnap akartam én is elkészíteni a mentás epres salátát!!!
Vettem mentát, nevelgetem, most már biztos hogy ezzel fogom kezdeni a mentás receptek sorát :)
Istenien néz ki!
Hát hiába, a gasztro-bloggereknek egy rugóra jár az agyuk :) Én is bolti mentát nevelgetek virágládában, egész kis bokor lett pár hét alatt :)
Jajjj, eper!...és milyen szép színe van!
Remelém megszán minket az időjárás és kapunk egy jó esős májust. Képzeld, akkor milyen gyönyörű szabadföldi eper lesz :)
A tavaly ültetett mentám ellepte a fűszerkertemet, most már adtál egy jó ötletet,hogy a limonádén kívül mibe tegyem még.
Van még pár ötletem :)
Megjegyzés küldése