2010. május 2., vasárnap

Mozzarellás csirkemell

Finom, könnyű csirkemell, tavaszi-nyári ebédnek szerintem kiváló :) Ez is egy piaci recept, régebben sokat ettem, de mostanában már nem csinálják jól, úgyhogy kikísérleteztem a nekünk tetsző verziót. Egy nagy adag vegyes salátát tessék mellé adni, aztán le lehet öblíteni egy pohár jeges limonádéval...

Hozzávalók, 6 személyre:
  • 3 egész csirkemell
  • bors
  • liszt a forgatáshoz
  • olaj a sütéshez
  • 4 db paradicsom
  • 2 csomag mozzarella (20 dkg)
  • oregánó

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk: egyszer a közepén, egyszer a hosszában elvágva. Kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Olajban addig sütjük, amíg egy kis színt nem kap. Letesszük egy tepsibe. A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük, majd a húsra pakoljuk. A tetejét megsózzuk és megszórjuk oregánóval. 180 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütjük.

13 megjegyzés:

Moha írta...

Ez milyen egyszerű és finom lehet! Köszi az ötletet!

mandy tarragon írta...

Próbáld ki, érdemes :)

Andi/cuki írta...

Hú, de finom lehet, mindenképp kipróbálom!Nagyon guszta!:-))

Murphy írta...

Hmm,ember pár napja áradozott, hogy csinálhatnék ilyet itthon is. :)

Bianka írta...

Ez ige, finom és gyorsan elkészíthető

mandy tarragon írta...

Andi/cuki: hajrá :)

Murphy: és milyen igaza van... :)

Bianka: köszi :)

Csibe írta...

Guszta! Nagyon szeretném :))

mandy tarragon írta...

Nyitod az ablakot? Megy...

Belly írta...

Szerintem is finom lehet.És milyen guszta.

Andi írta...

Annyira szeretem, Tökéletes!!!!

mandy tarragon írta...

Belly: köszi, érdemes kipróbálni :)

Andi: :)

szepyke írta...

Úgy el vagyok maradva, csak rohanok az események után...:)))
Jó kis kaja, kérek!:)

mandy tarragon írta...

A későn érkezőknek is jut :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin